V případě zachycení lavinou může nastat zpravidla několik situací:

  1. Jedete na lyžích a vaše rychlost je vyšší než rychlost rozjíždějící se (rozjeté) masy sněhu.
  2. Stojíte na lyžích a vaše rychlost je nulová.
  3. Jste strženi lavinou, spadli jste (s lyžemi na nohou nebo bez nich).

 Ať nastane kterákoli varianta, nebojte se zakřičet z plna hrdla „lavinááá!!!“. Může to někoho zachránit, nebo informovat o vaši situaci lyžaře v okolí, kteří právě, přestože by měli, nesledují nebo nemohou sledovat, co se děje.

 Jak to zvládnout?

ad 1) JEDETE 

V tomto případě jsou vaše šance na vyhnutí se následné záchranné akci relativně nejvyšší. Ideální je pokračovat v trajektorii jízdy pokud možno šikmo dolů po svahu směrem do „bezpečného“ místa a doufat, že množství uvolněného sněhu nebude příliš velké a „bezpečné“ místo jste vybrali správně. Impulzivní rozhodování v momentě utržení laviny zpravidla není nejlepší, a proto je velmi důležité zhodnotit nebezpečná místa a vybrat možné únikové zóny již při rozhodování a výběru linie.

ad 2) STOJÍTE 

Horší situace. Jediné, co vám zbývá, je zbavit se batohu (jen toho nenafukovacího!) nebo jej aktivovat (nafouknout airbag lavinového batohu), namířit špičky lyží dolů, snažit se stát na lyžích a odolávat podrážení nohou sněhem. Když jsem se do téhle situace dostal, dost mi pomohla snaha vykopávat střídavě levou a pravou špičku nad sníh, při dojíždění sněhu lyže samy vypluly a já z mikrolavinky vyjel.

ad3) SPADLI JSTE

Pokuste se zbavit lyží, pokud je ještě máte, zahoďte hole (díky tomu, že nemáte, nebo nevyužíváte poutka, to není problém), zbavte se batohu nebo jej aktivujte (lavinový batoh). Zkuste plavat kraul, ale jakákoli aktivita je lepší než nic. Pokud je tlak sněhu příliš velký a do nosu a úst se vám tlačí sníh, raději si ústa chraňte rukama, pokud je zatím nemáte zlomené. Než se lavina úplně zastaví, zkuste se zhluboka nadechnout, budete mít potom více prostoru pro hrudník při čekání na zachránce.

 Samozřejmě se může stát, že se situace 1) změní ve 3) nebo 2) se změní ve 3). Dle toho byste měli přizpůsobit i své reakce.

Ono se to sice hezky píše a teoretizuje, skutečnost pak ale velmi často vypadá jinak, a proto nejlepší věc je informovat se o aktuálním lavinovém stupni, rizikovým svahům a situacím se vždy vyhnout, nejezdit sám, dodržovat bezpečné rozestupy a používat nouzové vybavení i lavinový batoh.

Přeji vám, ať se do laviny nikdy nedostanete!

Robin Kaleta, bývalý závodník Freeride World Tour (SP), pořádá freeridové kempy, freeridecamps.cz

Články, které byste si měli přečíst: