Magická Lysá hora je mekkou příznivců skialpového lyžování odedávna. Množství nástupních míst, slušné převýšení, štíhlý vrchol s nádhernými výhledy na všechny světové strany a parádní sjezdy. Co víc si přát od kopce, který máme na dohled.
A ještě jedno kouzlo má Lysá hora pro ty, kteří vyjdou na skialpech na vrchol. Když je málo sněhu, tak sjezd se dá uskutečnit i po minimálně zasněžené asfaltové cestě na Krásnou – Papežov. Pro každého, kdo si kdy nasadil na severní Moravě i blízkém polském Slezsku skialpové lyže, je výstup na Lysou horu nejen základem tréninku, ale i příjemným relaxačním pohybem.

Skialp Vertical Ra­ce využívá magický potenciál Lysé hory a nabízí setkání s přáteli, dobrou zábavu po celé odpoledne i večer a v neposlední řadě i srovnání své výkonnosti s těmi ostatními. Záměrně jsme oddělili aktivní závodníky, účastníky Českého poháru ve skialpinismu, od těch skutečně amatérských mužů a žen, kteří si na Lysou vyjdou jen tak pro radost. V disciplíně Vertical Race se bude bojovat celkem v 19 kategoriích a všichni, kteří se umístí na prvních třech místech v každé kategorii budou po zásluze odměněni.

K pohodě jistě přispěje i fakt, že se startuje v průběhu půl hodiny (17:00 až 17:30) a odpadá tak předstartovní stres i bitva velkého balíku závodníků o tu nejlepší stopu.

Po dohodě s pořadateli ski­alpového závodu Skialp de BÍLÁ, který se uskuteční na počátku února 2016, budou pro ty závodníky, kteří se zúčastní DYNAFIT Skialp Vertical Race a závodu na Bílé sečteny dosažené časy a na závěrečné party na Bílé budou vyhlášeny výsledky KORUNY BESKYD a oceněni vítězové jednotlivých kategorií.

Všechny potřebné informace najdete na stránkách závodu www.skialp-lysa.cz.