Arva Axio

Druhou novinku mezi vyhledávači představila Arva. Axio se vyznačuje především ergonomickým tvarem a třetí výklopnou anténou. Je to  jediný přístroj, který má stejně velké všechny tři antény.

Pieps Micro

Firma se sídlem v rakouském Štýrsku byla při vývoji nových produktů nejaktivnější z oné pětice. Novinkou je vyhledávač Micro. Nejmenší a nejlehčí 3anténnový přístroj na trhu, váží 150 gramů včetně baterie. Pro jednoduchou a intuitivní obsluhu využívá senzorovou technologii. Díky rozhraní  Bluetooth umožňuje snadnou správu softwaru a jeho upgrade. Jednoanténový pípák Freeride už na trhu nebude.

Axion a Micro vám před sezónou představím podrobněji. Oba získaly ocenění ISPO Award 16/17.

Pieps iProbe II

Vyrobit dobrou elektronickou sondu není patrně vůbec jednoduché, protože ji má stále v nabídce pouze Pieps. Po několika letech postupného vylepšování představil vylepšenou verzi II. Vyznačuje se hlavně přidanými LED diodami, které doplňují akustickou detekci nálezu. Po napnutí kevlarového lanka  s kabelem dojde k automatickému zapnutí elektroniky sondy a po složení k vypnutí.

Pieps Shovel C

Inovatitivní řešení madla ve tvaru „C“  přináší dobrý úchop, banánový tvar konce násady dobrou ergonomii při vyhrabávání. Naše pivařské národy potěší využitelnost listu lopaty jako otvírákJ. Oválný profil násady pro dobrou tuhost a teleskopická násada pro efektivnější práci ve chvíli, kdy jde o život. Dvě velikosti listu, který je mimochodem upravený pro zřízení nouzových saní pro zraněného.

Sondy a lopaty

Kromě zmiňovaných novinek od Piepsu zaznamenaly sondy drobná vylepšení, zvyšuje se podíl karbonu, v detailech se vylepšují napínací systémy (např. BCA).

U lopat se drobně vylepšují listy lopat a jejich spojení s násadou. Američané BCA přišli se dvěma verzemi lopaty a cepínu v jednom a vytvořili Ortovoxu Pocket Spike silnou konkurenci. O tom podrobněji jindy.

Nadstandardním nouzovým vybavením jsou lavinové batohy, o novinkách se dočtete ve specializovaném článku.

Přeji vám, ať nouzové vybavení potřebujete jen pro tréninkové účely!