Dynafit TLT7

Řada TLT symbolizuje vývoj lyžáků pro skitouring. Ten, kdo má v živé paměti nebo možná ve sklepě červenou TLT2, asi bude žasnout, jaký rozdíl ukáže ručička na váze a uvidí technologický progres. Očividnou novinkou u TLT7 je zmizení předního nálitku pro úsporu sil při výstupu. Nový systém stažení skeletu pro sjezd obstará jediná přezka – systém UltraLock 3.0. Přezka ovládá lanko, které stahuje skelet od nártu až po holeň. Dodává se v dámském i pánském provedení s dvěma volbami vnitřní botičky.

Prémiové modely TLT7 Carbonio a TLT7 Performance jsou vyztuženy bočnicemi z Carbon Fiber, resp. Titantexu, ostatní čtyři verze TLT7 Expedition jsou z Grilamidu.

Komu chybí přední nálitek pro uchycení maček, může si pořídit adaptér, který připojí na přední hrazdičku maček.

Tecnica

Nová bota pro skitouring Zero G má vlastnosti, které nahrávají sjezdařsky orientovaným skialpinistům. 4 přezky, předozadní rozsah 44°, hmotnost pod 3000 gramů (pár), slušná tuhost. Druhý vítěz ISPO Award v kategorii bot!

Arcteryx Procline Carbon Light

Přichází na trh s botou Procline Carbon Light, která spojuje konstrukci robustní pohorky s lehkou lyžákou pro skialp. Patentovaný je „walk“ modus této boty. Umožňuje boční volnost pohybu.

Scarpa Vector

Novinkou jsou boty Vector, v provedení Men/Women. 3přezkové pohodlné boty, s odklopným jazykem, podobným jako u Maestrale. Bonusem je skelet z materiálu Pebax.

Úpravou prošel model F1, který se loni potýkal s problémy u aretace předozadní polohy komínu. Nová F1 se bude dodávat se systémem Tronic (označení TR) nebo F1 Lever. Zajímavé je stahování skeletu nad nártem pomocí lankové technologie BOA.

Fischer Traverse

Fischer vstupje do další novinkou s novými botami Traverse, respektive odlehčenou tužší verzí Traverse Carbon (1960 g/ 2160 g pár). Luxusní je nízká hmotnost a rozsah pohyblivosti v kotníku 80°. Inovaticní konstrukce jazyka využívá technologii BOA, což zajistí přesné utažení i snadnou obsluhu i v rukavicích.

La Sportiva 

Specialista na boty z Val di Fiemme se spojil s rodinnou firmou z Bormia – SkiTrab, a zahájili kooperaci. Lyže budou v příštích sezónách označeny oběma logy a vyrábět je bude SkiTrab. Boty hlavně pro freeride, tedy Spectre 2.0 (pánské) a Sparkle 2.0 (dámské) prošly inovací. Skelet i komín je z materiálu G-shell, tedy Grilamidu a využívá stahování EY-Flex-Systém. Výsledkem je flexe 125. Po „svatbě“ se SkiTrab je pochopitelná úprava bot pro vázání SkiTrab TR2 a samozřejmě kompatibilita s ostatnímí vázáními pro skitouring.

Scott

Drobné vylepšení u všech modelů, především přešel Scott na inserty (důlky ve špičce a drážky na patce) od Dynafitu, takže je garantována přesná kompatibilita s vázáním Dynafit.

Co by vás o botách ještě mohlo zajímat:

Kompletní přehled bot s možností porovnání a filtrace podle několika kritérií

BOTY PRO SKITOURING A FREERIDE - základní informace