Sonda připomíná skládací tyčku od stanu. Sestává z lehkých, většinou 40 cm dlouhých segmentů ze slitiny hliníku nebo z karbonu, které jsou spojené ocelovým lankem. Celková délka bývá v rozmezí 200 – 300 cm, nejčastěji 240 cm. Sonda musí být rychle a snadno sestavitelná ze složeného do pracovního stavu a mít také snadnou aretaci složeného stavu. Důležitá je i pevnost a tuhost sondy.

 Moderní elektronická sonda

Kromě řady typů klasických sond stojí za zmínku stále jediná elektronická sonda na trhu – iProbe od Piepsu. Zjednodušeně řečeno jde o sondu, do které je integrován vyhledávač. Vyvinula ji firma Pieps. Sonda iProbe dokáže díky elektronickému přijímači dohledat všechny druhy lavinových vyhledávačů do vzdálenosti 1,8 m.

Funguje tak, že dokáže akusticky signalizovat vzdálenost od hledaného těla, je to vlastně takový pípák, zabudovaný do klasické sondy. Prošla určitým vývojem, karbonový díl najdete už jen ve spodní části, zbytek je z odolného duralu. 120 gramů navíc (např. váha tyčinky Margot :), myslím, vyváží jistota rychlejšího a přesnějšího sondování, protože přitom jde o záchranu života. Pokusy ukázaly, že použití elektronické sondy může ušetřit až 60% času.

 Produktový přehled lavinových sond pro skitouring, skialpinismus, freeride a freeride touring