,,Norsko je naší srdcovkou, byli jsme tam už poosmé. Film by měl být takovou oslavou krásy norské přírody. Jsou tam všechna významná norská pohoří: Jotunheimen, Sunnmøre, Romsdal, Lofoty, Lyngen a mnohá další. Za těmi několika minutami filmu se skrývá obrovský road-trip napříč celým Norskem, 10 380 kilometrů najetých autem, 21 významných vrcholů, 31 000 našlapaných výškových metrů, spousta napínavých situací, ale i spousta jedinečných panoramat a obrazů." říká o filmu jeho tvůrce Ondra Švihálek.

Kejda Ski Team

Brněnští rodáci Jiří a Ondra Švihálkovi (nar. 1989, resp. 1992) patří k české špičce v extrémním a expedičním skialpinismu. V současné době jsou také frekventanty kurzu horských vůdců UIAGM. Na hory společně vyráží už přes deset let, během této doby absolvovali výstupy a sjezdy na čtyřech kontinentech, mají za sebou ale i lezecké výstupy všude po Evropě. Jejich skialpové expedice je zavedli téměř do všech koutů Alp Ta­ter, do všech norských pohoří, do pohoří Cordillera Blanca v Peru, nepálské­ho Himaláje ne­bo do marockého Atlasu.

Za sjezd tří peruánských šes­titisícovek Ne­vado Copa, Tocllarahu a Ranrapalca v roce 2013 obdrželi ocenění za Výstup roku od ČHS. Jirka se v roce 2014 zúčastnil česko-slovenské expedice na osmitisícovku Dhau­lagiri, kde vyvázl z lavinou zavaleného base campu. 

 Odkazy:

www.svihalekski.com

www.facebook.com/KejdaSkiTeam