Pod titulní fotkou je fotogalerie, která chronologicky představuje túru krok za krokem. Je to takový fotoguide. Virtuální túra v obrazech. Klikejte na políčka ve "filmovém pásu" nebo na šipku vpřed/zpět.

Na homepage najdete mapu oblasti. Stačí kliknout na modrý obdélník a následně odkazKdyž hle­dáte podle konkrétního názvu, stačí na homepage nap­sat hledaný výraz do okna vpravo nahoře.

Základní data o túře. Vyzdvihl bych GPS souřadnice důležitých míst a hlavně trasu túry ke stažení. Tu si pak můžete snadno nahrát do navigace.

Formou odkazů se lze seznámit s podmínkami v oblasti, jaké mapy a průvodce se hodí mít. K tomu důležité regionální odkazy.

Zásadní je mapa. Používáme goo­glovskou 2D mapa (Google Earth před časem zakázali implementovat do webů) má vrstevnice a u chaty jsou zobrazeny všechny túry. Vpravo dole je zoomování a pojížděním myší posouváte mapu do požadované pozice. Pr reálnou túru se bez skutečné papírové mapy neobejdete. Vlevo od mapy máte legendu k ikonám v pěti jazycích. Skitour.Guru klasifikuje túry čtyř obtížností  a zvolená barva je pak součástí grafiky.

Když si kliknutím stáhnete trasy z chaty v gpx formátu, stačí si nainstalovat do počítače aplikaci 3D mapy Google Earth. Tam můžete otevřít nejen soubor ve formátu kml a kmz, ale také gpx. Jen musíte přepnout v roletce formát souboru na *.gpx. Otevřením tras v Google Earth získáte skvělou možnost k prohlídnutí tras v reálném reliéfu. 

Klikněte na kolečko myši a horu si můžete natáčet pod libovolnými úhly a snadno přibližovat, oddalovat... Dokonalá možnost seznámení se s terénem.

VÝZVA: Kdybyste chtěli spolupracovat při mapování túr, hlavně těch českých a slovenských, napište na michal@skitourguru.com!