Forest Skis

Bratia Devečkovci odprezentovali především lyže Frost v konstrukci Light Při rozměrech 129-90-116 @  172 cm se dostali na výbornou hmotnost 2560 g/ pár. Pro příští zimu chystají novou „úzkou“ (86 mm) lyži Druid. Jde o pokračování osvědčené řady Lotor s asymetrickymi vlastnostmi. Druid bude vhodný na tvrdé podmínky, sjezdovky a delší oblouky.

Hagan

Hagan po dvou bouřlivých letech kolekci ustálil. Těžiště touringové nabídky leží v řadě lyží Core a Ride. Bestsellerem jsou lyže Ride 75. Kdo hledá superlehké lyže, vybírá z řady Ultra. Ultra 65 jsou pro závody na túry v odlehčeném stylu Ultra 76 a 82.

Ustálená je nabídka lyžařských bot Core i vázání stejného jména. Alternativou k rámovému vázání Fritschi je Hagan Z 02, který je dokonce i v juniorském provedení (DIN 2-7).

K2

Američané představili novou konstrukci oblíbené i osvědčené touringové řady Wayback (pro kluky) a Talkback (pro holky) s titanalovám plátem uprostřed lyže – technologie se jmenuje T3 – Titanal Touring Technology. Wayback je v šířkách 84, 88, 96 a 106, Talkback 84, 88, 96. Botám, ve kterých se dá šlapat váhově stále vévodí Pinnacle 130 Pro, ostatní jsou více než méně freeridové.

Kästle

Jedna z nejtradičnějších značek na trhu představila nové lyže Kästle TX 65 HP. Ačkoli jde o značlu hlavně sjezdovkovou a freeridiovou, jsou to lyže pro závodní skialpinismus se dvěma vrstvami karbonu. Parametry: 1380 g/ pár, radius 22 m, sidecut 98,5 – 65 – 79,8 @160 cm délky.

Zůstávají dosavadní 3 lyže pro skitouring a vázání od ATK i pásy od Kohla.

Kohla

Firma z Innsbrucku vyniká špičkovou kvalitou stoupací vrstvy pásů a volitelností úchytů na špičce i patce. Vlajkovou lodí jsou pásy Vacuum Base Zero z adhezní přilnavou vrstvou bez lepidla a silikonu. Řady Vacuum Base doplňují ještě pásy Evolution a Peak. Novinkou jsou barevně volitelné talíře u holí, opět řady Evolution a Peak jejichž nabídka je velmi široká a tak si počkejte na podzimní přehled, tam budou všechny.

Komperdell

Známý výrobce holí od jezera Mondsee výrazně inovoval. Místo plastových částí u svorek teleskopických holí používá jen kovové komponenty. Viditelnější změnou jsou madla Fatso Powder z nového neklouzavého a příjemně měkkého materiálu. Působí robustně, je tak akorát měkký a ostré hrany na madlech nenajdete. Navíc hrají madla všemi barvami.

La Sportiva

Italský výrobce slaví letos 90. výročí. Největší tradici firma z Dolomit ve výrobě bot a stejně tak je to u jeho skialpové kolekce. Nové jsou závodní boty Racetron z Grilamidu (1640 g/pár). Nové lyžáky Solar (pánské) a Stellar dámské), nahrazují Sideral a Starlet, a jsou určené pro klasické túry a jsou kompatibilní s s obvyklým techovým i běžným sjezdovým vázáním a navrch také s anomálií TR2 od SkiTrab. Luxusně lehké, z Grilamidu, rozsah pohybu 68° a nová aretace komínu SwingLock Closure System™.  U většiny bot je na špičce nový insert S4 s naváděcí drážkou pro pin. Beze změn zůstávají lyže (dodává SkiTrab) a pásy (dodává Kochalpin – Contour).