Lange

Kolekce špičkové značky bot zůstává v sekci freeride touring beze změny. Řada XT a XT Freetour nabízí tuhé boty (flexe 130 nebo 110) se slušným rozsahem 40°.

Výrobky značky Lange pro freeridetouring na sezónu 2017-18

Leki

Německý dodavatel léty prověřených holí stále drobně vylepšuje systém Trigger a přizpůsobuje ho jednotlivým aktivitám, pro které jsou hole určeny. Stále více se prosazují hole skládací - řada Micro Vario System. Velmi pohodlnou aretaci zajišťuje ELD - External Locking Device, který stačí jednoduše zmáčknout. Posuv v rozsahu 20 cm se nastavuje pomocí Speed Lock 2 System.

Madla Aergon Grip mají prodlouženou mechovku. Prodyšné poutko Trigger Vertical Strap se podobá tomu běžkovému a zvyšuje efektivitu záběru u holí pro závodníky.

Sympatickou drobností jsou sněhové talířky Big Mountain Binding Basket s drobnou úpravou pro zříjemnění ovládání vázání. Majitele kamer potěší adaptér na GoPro™, který se upevní do madla.

Výrobky značky Leki pro skitouring, skialpinismus a freeridetouring na sezónu 2017-18

Look

Vázání vyrábí pro tuto francouzskou značku Dynafit, v nabídce najdete 4 modely.

Výrobky značky Look pro skitouring, skialpinismus a freeridetouring na sezónu 2017-18

Lusti

Český výrobce lyží ze Žacléře se zaměřuje hlavně na sjezdovky. Přesto má v nabídce dvoje lehoučké závodní lyže, top model se jmenuje Tour Race Carbon Design a váží pouhých 1340 g/pár. Tři modely řady Tour se vyznačují vynikajícím poměrem cena-výkon.

Výrobky značky Lusti pro skitouring, skialpinismus a freeridetouring na sezónu 2017-18

Mammut

Švýcarský Mammut představil několik novinek mezi lavinovými batohy. Zůstává základní dělení na řadu Removable a Protection, obojí se záchranným systémem 3.0. Mammut se zaměřil na vylepšení ve dvou zásadních uživatelských problémech – hmotnosti a uživatelském komfortu nosného systému.

Ultralight Removable Airbag 3.0 s objemem 20 litrů váží 1510 gramů včetně záchranného systému a karbonové kartuše. Vylepšení zaznamenate rovněž u modelů Flip Removable Airbag 3.0, Ride Removable Airbag 3.0 a Ride short Removable Airbag 3.0 , určený hlavně pro ženy.  ,

Nový je také Light Protection Airbag 3.0 s 28 litry prostoru, važí komplet 2430 g. Pro testování aktivace batohů bez vyprázdění kartuše dodává Mammut pomůcku Airbag 3.0 Trigger Test Tool .

Loni představené lavinové vyhledávače Barryvox S (top model) i zjednodušený a levnější varianta Barryvox zůstávají beze změn. Inovací prošly lopaty Alugator i sondy Probe. Zbrusu nová je lopata Alugator Pro Light.

Cenou ISPO Award byl oceněn batoh Spindrift (velikost 14, 26, 32 litrů) s obřími kapsami na bederním pásu, které umožňují rychlý přístup k věcem. Navíc s integrobvanou lehkou bundou Wind Shield-Jacket.

Sympatie získává Mammut i tím, že se snaží chovat ekologicky.

Výrobky značky Mammut pro skitouring, skialpinismus a freeridetouring na sezónu 2017-18

Marker

U tradičního výrobce vázání bylo rušno hlavně kvůli novému pinovému vázání Marker Alpinist. Příznivá cena 300 € může zásadně ovlinit český i slovenský trh, kde spousta zákazníků hledí především na cenu. Špička je podobná jako u Kingpin, má však jedinou pružinu mezi čelistmi. 670 gramů váží kompletní pár včetně brzd ve čtyřech šířkách. Varianta s pojistným lankem má solidních 490 g. Budou dvě verze s různým rozsahem vypínacích sil DIN 4-9 a DIN 6-12. Dvě úrovně patní opěrky, kompatibilní s haršajsnami a rozsah nastavitelnosti patky je 15 mm.

Výrobky značky Marker pro skitouring, skialpinismus a freeridetouring na sezónu 2017-18

Montura

Na stánku renomovaného italského výrobce oblečení bylo rušno. Mnoho variant kalhot i bund, perfektní zateplovací vrstvy a také kolekce bot.

Moonlight 

Malá norská značka, která vyrábí lyže, které mají krbonovou vrstvu. Kolekce se dělí na Carbon Series, která je pro skitouring a freeride touring a Carbon Race Series pro skialp na lehko. Všechny mají rocker a radius 20 m a víc. Cenu ISPO Award získaly lyže Eagle Carbon Race. Pro příší sezónu budou v přehledu lyží.