1. umístěný v pouzdře a upnutý k tělu popruhy

Léty prověřený způsob. Vězte, že vyhledávač musí být vždy překryt alespoň jednou vrstvou oblečení, je ideální upnout ho přes spodní prádlo. Obvykle se zapnutím přezky obvodového popruhu automaticky zapíná do režimu vysílání.

  1. v zajištěné kapse

Koho obtěžují popruhy, má druhou volbu: zajištěnou kapsu. Tedy v žádném případě to nesmí být kapsa přišitá třeba na bok nohavice. V každém případě musí být možné spolehlivé zapnutí na zip (ne na suchý) a nesmí se po celou dobu túry otvírat. Vhodná je zadní kapsa kalhot na zip. Není důvod ji otvírat, vyhledávač v ní vůbec nepřekáží a kalhoty si při túře rozhodně nesundáte. Hlavně na jaře se občas stoupá jen v triku a vyhledávač v popruhu není chráněn další vrstvou.

Pieps CheckerPieps Checker umožňuje kontrolu vyhledávače před túrou, aniž by vůdce skupiny musel použít svůj vyhledávač. Prevence případné chyby. Foto. Pieps Skrýt poznámky

 Co ruší vyhledávač

Schopnost správně určovat polohu i výdrž baterií vyhledávače může negativně ovlivňovat bezprostřední přítomnost jiných elektronických přístrojů, především mobilu, ale i vysílačky nebo GPS. Proto udržujte zapnutý mobil nebo navigaci alespoň 50 cm od vyhledávače. Mobil máte často v náprsní kapse, navigaci ve víku nebo připnutou na popruhu batohu, a také proto je zadní kapsa kalhot vhodnou volbou z hlediska možného rušení.