Chata patří německému alpskému klubu a správcuje zde Familie Gufler z Längenfeldu. Nástup na chatu je poměrně snadný, jednak si můžeme pomoci lanovkou a díky chatu zásobující rolbě je možné zařídit dopravu zavazadel na chatu.

Annakogel 3336 m

Túra, která je sázkou na jistotu. Začíná 200 m sjezdem k lávce přes potok a pak stoupáním skrz soutěsku. Záleží na sněhu, ale bez haršajsen bych sem nelezl…Po zmrzání mezi skalami přichází sluneční lázeň na mírném ledovci a příjemným stoupáním za nějakou tu hodinku dosáhnete vrcholu.

Velký prostor všude kolem…

Na vrcholu je odměnou luxusní výhled, především na nejvyšší horu oblasti – Hohe Wilde. 

Když jste dostatečně rychlí, podmínky jsou ideální a máte ještě dost sil, pokračujte z Annakogelu právě tam.

Mittlerer Seelenkogel 3.426 m

Dvě třetiny trasy jsou ve znamení pohodlného stoupání a výhledů. Zato závěrečný traverz korunovaný prudkým výšvihem může být tvrdou prověrkou…

Na sněhové struktuře závisí i lavinovka. Tady pozor… Když to klapne, je to bomba!

Schalfkogel 3.540 m

Další oříšek této oblasti. Začátek se shoduje s Annakogelem, ale za soutěskou miřte doprava. Když nebude prošlápnuto buďte pečliví při volbě trasy, nemusí to být jednoznačné. A taky opatrní, pár set výškových metrů bude dost prudkých! 

V sedle Schalfkogeljoch se musíte podle stavu sněhu rozhodnout, zda na vrchol nebo ne? Každopádně výhled na Similaun a Hintere Schwärze je luxusní! Sjezd v prašanu jsme prožili ve vodotrysku endorfinů, a myslím, že podobné to bude třeba na firnu. Stejně, jako po zakončení sjezdu z Annakogelu průjezdem soutěskou, zbývá jako bonbónek 200 výškových k chatě.

Hinterer Seelenkogel 3.472 m

Dlouhým údolím směrem na Hohe Wilde a pak přes lavinově ošemetný svah vzhůru doleva. V podstatě jde o jediný nebezpečnější úsek trasy.

V pozadí hřeben Schalfkogelu...

Lahůdkový je závěrečný plochý, široký hřeben k vrcholové pyramidě.

Ke kříži to obvykle půjde jen v mačkách a s cepínem. Sjezd po trase výstupu západním svahem je skvělý, ve druhé polovině často přesahuje sklon 30° a proto pozor na laviny!

Potřebné informace, gpx a kml ke stažení, trasa s klíčovými místy v 2D mapě, trasy zakreslené na fotce v 3D mapě Google Earth, fotoprůvodce popsaných túr a řadu užitečných linků samozřejmě najdete na skitourguru­.com!