Vážení obchodní partneři, přátelé, skialpinisti,

Před začátkem sezóny Vám posílám nabídku přesně zacílené propagace vašeho skialpového byznysu. Dovolte tedy malou dávku bilance a vizí…

Nový konfigurátor skialpových setů

Zásadní novinkou je webová aplikace, která poskládá smysluplně set lyží, vázání a bot. U lyží, bot a vázání se vyprofilovala kategorizace na 4 disciplíny a z ní vychází i konfigurátor. Pro lepší představu se podívejte na několik posterů. Konfigurátor bude fungovat během podzimu.

Nové členění skialpových túr

Pro větší přehlednost je hotové nové členění informačního servisu skialpových túr: země – pohoří – oblast (chata) – jednotlivé túry. Více opět obrazovou formou…

Linkbuilding nově jen pro inzerenty

Prodej skialpové výbavy se stále více přesouvá do online prostoru a my víme, jak Vám pomoci ke zviditelnění i výraznému zlepšení SEO. Cenný benefit – link u každého produktu na web dovozce značky je nově jen u inzerentů S.G.

E-book Lavinová záchrana

V minulé sezóně vyšel druhý ebook Skitour.Guru na téma Lavinová záchrana. V této zimě vyjde Lavinová prevence.

 

Pilotní díl podcastu Skitour.Guru

Konečně se podařilo natočit pilotní díl skialpového podcastu a pomalu se rozjíždí naplánovaná produkce. 

Skitour.Guru je prestižní adresa

 Skitour.Guru je ve skialpové veřejnosti po 8 letech práce etablovanou značkou a být tam vidět zvyšuje prestiž inzerenta na skialpové „planetě“. 

Výrazné zrychlení Skitour.Guru

Osvědčilo se přemístění obsahu na nový webhosting. Zapracovali jsme tím na rychlosti webu, přesvědčit se můžete sami. 

Nová homepage a velké reklamní bannery

 V souladu s vývojem internetu proběhl redesign homepage. Nové jsou i bannery. Jsou větší, responzivní a nově se objeví i na homepage. Protože stále roste počet lidí, kteří sledují web na mobilu, je nutné vyrobit ještě užší verzi pro responzivní zobrazování.

a) 1170 x 400 px

b) 800 x 326 px,

Banner by neměl být přeplněný obsahem, protože při zmenšování zobrazení by byl málo čitelný. V tomto případě je méně více.

Benefity webu Skitour.Guru a jejich souvislost s reklamou

  • DLOUHODOBÁ REKLAMA - působí na čtenáře celý rok, od podzimu do léta.
  • SKITOUR.GURU je monotematický WEB, sledují jej vyznavači skialpinismu a skitouringu, zájem se netříští s jinými uživatelskými skupinami.
  • PRO ZAČÁTEČNÍKY I POKROČILÉ. Složitější, více expertní články, doplnily ty základní, které slouží k vyjasnění otazníků všem skialpovým nováčkům, včetně rad a tipů, jak začít na skialpech s dětmi. Ke stažení je i nabitý e-book (32 stran) s obsahem pro nováčky – stahuj zde… Tím samozřejmě odbornější obsah na Skitour.Guru nekončí, jen „basic“ články dostaly přednost kvůli mnoha nováčkům, které „vygeneroval“ lockdown skicenter.
  • LAVINOVÁ PREVENCE A ZÁCHRANA – metodické články a videa i poučné příběhy z lavinových nehod pomáhají dlouhodobě k vyšší vzdělanosti a zodpovědnějšímu chování skialpové obce… stáhněte se e-book „Lavinová záchrana“.
  • KOMPLETNÍ GUIDE NA TÚRY - Skitour.Guru připravil čtenářům nejrozsáhlejší informační servis k domácím túrámčeských, moravských a slovenských horách. Součástí je možnost stažení GPS trasy do mobilu nebo navigace. GPX tras ke stažení jiný skialpový web v CZ/SK nemá. To je pro novopečené skialpinisty důležité, většinou začínají mimo Alpy v jednodušších terénech, kam se rychleji dostanou z místa bydliště.
  • NEJROZSÁHLEJŠÍ PŘEHLED VYBAVENÍ. Na Skitour.Guru najdou čtenáři kompletní a největší přehled trhu. V sezóně 2023-24 bylo představeno zhruba 1500 produktů v 18 kategoriích. Znáte nějaký web, kde najdete podobný online skialp buyer´s guide?
  • SNADNÁ ORIENTACE UŽIVATELE. Pro usnadnění složitého výběru vybavení jsou připraveny filtry, snadno nastavitelné podle preferencí uživatele. Komu se nechce, může kliknout na přednastavené filtry.
  • TOP PRODUKTY - Inzerující značky budou mít v každé kategorii možnost prokliku na top výrobky v každé kategorii. 
  • EXKLUZIVITA REKLAMY. Vaše reklama se objevuje rovnoměrně ve všech sekcích webu, bude se spravedlivě zobrazovat všem uživatelům ve stejném rozsahu. Je to koncipováno tak, abyste prostě byli během roku nepřehlédnutelní a každému, průměrně aktivními uživateli webu, se loga a bannery opakovaně ukazovaly a vaše značky se usídlily v jeho podvědomí. K dispozici je prostor pro 30 značek.
  • To nejlepší na konec - KONFIGURÁTOR SKIALPOVÉHO SETU - poskládá set na míru podle uživatelských preferencí - boty, lyže a vázání.

 Pojďme se podívat na sezónu 22-23 řečí čísel.

SLEDOVANOST SKITOURGURU.CZ

  • Každoročně Vám bilancuji sledovanost webu podle metrik Google Analytics za uplynulý rok.
  • za 12 měsíců, od 1.9. 2022 do 31.8.2023, bylo registrováno 236671 návštěv, což lze přeložit jako počet zařízení (IP adres), ze kterých byl web sledován. Z toho byla zhruba polovina nových.
  • Napříč webem si lidé během roku rozklikli 523123 s­tránek.
  • Jedna relace návštěvníka trvala průměrně 2:20 min a při ní si rozklikl 2,16 stránek.
  • Největší zájem byl jako obvykle o vybavení, do této sekce zamířilo 33% uživatelů.
  • Uvedená čísla jsou důkazem toho, že Skitour.Gu­ru nepublikuje jen složité články pro hrstku expertů, ale především obsah, který je srozumitelný pro většinu "armády s pásy". Prostě to není blog pro pár desítek exotů.
  • Jedno upozornění. Možná si budete porovnávat statistiky jiných webů. Skitour.Guru není továrna na prokliky. Do statistik nejsou zahrnuty prokliky na obrázky v článku. Tedy platí, že 1 článek s 5 fotkami = 1 stránka, 1 karta produktu = 1 stránka, 1 túra s 10 fotkami = 1 stránka. Například u webu tulenipasy se po rozkliknutí každého jednotlivého obrázku v galerii započítá do statistik 1 stránka (každá fotka má unikátní URL adresu). Když si na T.P. otevřete 1 článek s 15 fotkami, které si rozkliknete v galerii, získá tento web do statistik přírůstek 15 stránek za 1 článek. Na S.G je 1 článek ekvivalentem 1 zobrazené stránky. Pokud tedy budete porovnávat, mějte to na mysli.

CENÍK INZERCE NA SEZÓNU 2023-24

Ceny zůstávají stejné jako v sezóně 2022-23!

STANDARD - propagace jed­né značky (např. G3).

PROFI - propagace dvou­ značek (např. G3, Boatpark).

VIP - propagace tří zna­ček.

VIP+  propagace více značek.

rozsah

cena CZ

cena SK

značek

STANDARD

25000 Kč

1000 €

1

PROFI

45000 Kč

1800 €

2

VIP

62000 Kč

2400 €

3

VIP +

20000 Kč

za každou další značku

4 a více

Platí pro skitourguru.cz na rok, od objednání do 30.9.2024

Zahrnuje všechny formy spolupráce - viz níže 

S pozdravem skialpu zdar, přáním sněhově bohaté zimy a taky povedeného byznysu

Michal Bulička,

jediný majitel webu, jeho zakladatel a redaktor

+420 777 242628, michal@skitourguru.com