Lehkost se ukrývá v konstrukci brýli. Hlavním nosným prvkem není klasický plastový rám brýlí, ale rovnou zorník, ke kterému jsou připojeny další díly celku. Výsledkem minimalistického pojetí je celková hmotnost pouhých 63 g.

Použití 3D tisku

Modré části brýlí na bocích a v oblasti nosu byly vyrobeny techologií 3D tisku a jejich hlavním účelem je ochrana skla proti poškození.

Guma nebo adaptér

Guma brýlí pokrývá obvodový rozsah od helmy po čepici a fajn vychytávkou je protiskluzový silikonový povlak na vnitřní straně gumy, aby brýle nesklouzávaly.

Na helmách TLT i DNA jsou připraveny otvory na zacvaknutí adaptéru, což je vlatně zkrácená guma. Tu původní můžete vyjmout ze skla a nahradit ji adaptérem. Ten zacvaknete do helmy a brýle máte vždy k dispozici. Má to ale háček. Když budete chtít použít brýle bez helmy, třeba při výstupu

100% Ochrana zraku

Kromě ochrany před větrem a sněhem poskytují brýle TLT Evo Goggle především 100% ochranu proti slunečnímu záření. Garantovaná je ochrana proti typům záření UVA, UVB a UVC. Sklo je ošetřeno vodoodpudivou vrstvou a úpravou antifog proti zamlžení.

Viditelnost v praxi

Zorník brýlí je laděný do růžova, což při jízdě stinným svahem přináší efekt jasnějšího vidění. Na ostrém slunci sklo funguje podobně jako brýle sluneční a pohled přes sklo je perfektně kontrastní

Zamlžení nehrozí

Hlavní příčinou tohoto zásadního benefitu je kromě úpravy skla Anti-Fog-Shield především velký, 4 cm vysoký průduch na bocích brýlí, v místech, kde je guma. Proudění vzduchu je díky tomu naprosto dostatečné. Mě vyhovoval I fakt, že mikroklima v brýlích bylo podobné jako to skutečné venku.

Kompatibilita s helmou

Pochopitelně jsou tyto brýle kompatibilní s přilbami Dynafit. Já používám ještě helmu Black Diamond Vapor a Grivel Duetto a k oběma helmám mi brýle pasují.

Komfort na obličeji rozhodně nechybí

Na první pohled by se mohlo zdát, že méně materiálu v polstrování může znamenat úbytek komfortu v kontaktu s obličejem. Ale není tomu tak, brýle dobře drží a zároveň netlačí. Na obrázku vidíte, že polstrování tvoří dvě vrsty. Tužší vrstva z EVO pěny je přilepená ke sklu, mekčí vrstvička, která sedí na obličeji zaručuje měkkost a komfort.

Minimalistické lyžařské brýle Dynafit  dodává ve dvou verzích, jednak TLT Evo Goggle a jednak TLT Pro Goggle Unisex. K tomu je na výběr i řada slunečních brýlí.

Set helma + brýle Dynafit TLT Skrýt poznámky
Brýle TLT Evo Goggle se doávají s pytlíkem z jemné látky. Skrýt poznámky

Verdikt Skitour.Guru

Na brýlích Dynafit TLT Evo Goggle jsem zatím nenašel žádný nedostatek. Přinášejí kontrastní vidění, při jízdě ve stínu prosvětlují výhled a není potřeba obávat se zamlžení skla. Bonusem je rozhodně nízká váha a malý objem ve víku batohu. Jednoduše 100% spokojenost.


Víte, že... značka Dynafit patří k tradičním výrobcům vybavení na skialpinismus. Průlomem k úspěchu bylo před 40 lety uvedení na trh systému TLT - Tour Lite Tech. První pinové vázání byly kompatibilní s inserty v botách. Tím začala éra skialpinismu nalehko. Nízká váha patří k DNA značky, která patří do jihotyrolské skupiny Oberalp, společně se Salewou, Pomoca, Wild Coutry, Evolv a LaMunt. Dynafit rozšířil svoje produktové portfolie z hardwaru (lyže, boty, vázání, pásy, hole) o funkční oblečení pro pohyb v horách a následně i o helmy a brýle. Firma se sídlem u Mnichova rozšířila svou nabídku i na horský běh a svou kolekci má i bike.