Grossvenediger je výrazný, pyramidovitý vrchol, 4. nejvyšší hora Rakouska uprostřed zaledněných hor v horské skupině Venedigergruppe v pohoří Hohe Tauern. Lyžařská túra z Kürsinger Hütte vede téměř celá po ledovcích, přes sedlo Venedigerscharte. V závěru se kousek od vrcholu sundají lyže a v mačkách s cepínem se dojde po snadném hřebínku k vrcholovému kříži.

Kratší vyhlídková túra na Keeskogel pos­kytuje fantastické panorama na celou oblast hlavního alpského hřebene. Hohe Tauern jako na dlani - Grossvenediger, Grosser Geiger i Schlieferspitze. Závěrečný exponovaný hřebínek vyžaduje trošku horolezecké šikovnosti, stupeň I. až II. UIAA. Velmi záleží na sněhových podmínkách.

Grosser Geiger je náročná lyžařská túra v ledovcovém terénu alpského pohoří Venedigergruppe. Je dostupná z chaty Kürsinger Hütte po severně orientovaných svazích a z chaty Essener-Rostocker Hütte po jižních svazích. Neobtížnější částí výstupu je přelezení strmého výšvihu na hlavní hřeben.

 Poměrně náročná ledovcová túra na třítisícovku Schlieferspitze vede ledovcovým terénem. Pro pobyt na Kürsinger Hütte se hodí na poslední den. Po výstupu se sjede východním svahem a dále údolím Sulzbachtal na parkoviště. Při nocování na Postalm je to vlastně jediná možnost pro výstup.

Když vám nevyjde některý den počasí, Kürsinger Hütte nabízí lezeckou stěnu, na které si krom protažení těla můžete nacvičovat i vyproštění z ledovcové trhliny...

KÜRSINGER HÜTTE 2457m - infoservis, gpx nástupu a odkazy na túry

GROSSVENEDIGER 3666m - infoservis, gpx pro vaši navigaci a fotoguide túry

KEESKOGEL 3291m - infoservis, gpx pro vaši navigaci a fotoguide túry

GROSSER GEIGER 3360m - infoservis, gpx pro vaši navigaci a fotoguide túry

SCHLIEFERSPITZE 3289m - infoservis, gpx pro vaši navigaci a fotoguide túry

Pro pečlivé naplánování túry si stáhněte soubor *.kml nebo *gpx a otevřete si jej v aplikaci Google Earth. V této 3D mapě si můžete snadno myší projet virtuální túru, libovolně zoomovat a natáčet pro věrnou představu terénu a také zjistit stav ledovců.