Ostravský obchodník byl ještě před několika lety jednou z nejlepších adres na Moravě v regionu pro alpské sjezdaře. S růstem jeho osobního zájmu o lyžování ve volném terénu se zvětšoval podíl vybavení pro freeride a skitouring v nabídce prodejny tak věta o výborné adrese platí i pro lyžaře mimo sjezdovku.

Boty pro skitouring

V novém prostoru je už sortiment dost široký na to, aby uspokojil skialpinisty i freeridery. Nejrozmanitější je výběr bot. Zvolit můžete vysoké komíny čtyřpřezkových bot Atomic Hawk nebo Tecnica Chocise. „Gramisti“ najdou lehoučké závodnické speciály Dynafit PDG a Atomic Backland nebo lyžáky pro skitouring ve stylu „light“ - Travers od Fischera nebo TLT7 od Dynafitu. No a mezitím spousta modelů pro běžný skitouring a freeride touring od značek Scott, Atomic, Dynafit a Fischer.

Bootfitting

Jako správní specialisté se v Madeja Sportu věnují ladění lyžařských bot přesně podle tvaru zákazníkovy nohy.

V přízemí najdeme bootfttingové centrum s vyškolenými odborníky na individuální úpravu skeletů lyžařských bot a tvarování ortopedických stélek. Madeja sport využívá pro stélky osvědčenou technologii frmy Sidas, a pokud vás vaše nohy v lyžákách trápí, je taková speciální stélka naprostým základem. Dále si zde můžete nechat vytvarovat skelety svých současných bot technologií vytažení skeletu na speciální stolici, nebo jemného vnitřního vybroušení. Pro boty, které disponují technologií tepelného tvarování skeletů a vnitřních botiček zde mají připraveny speciální tepelné trouby, ve kterých probíhá ohřev.

Lyže

Podobné značky najdete i v nabídce lyží. Kompletně zastoupená je řada Backland od Atomicu, Guide od Scottu, Dynafit a kultovní Black Crows s božskou univerzálkou Orb. Freeridová srdce zaplesají u nad lyžemi Line, na kterých jezdí i Robin Kaleta.

Vázání

Pilířem nabídky je řada techových vázání od Dynafitu a Vipec a Tecton od švýcarského Fritschi. Na česko-slovenské poměry je nadprůměrný výběr robustních rámových vázání pro freeride.

Lavinové vybavení

Těžištěm nabídky lavinových batohů jsou lavinové batohy Scott a Avabag od Ortovoxu. Od německého výrobce si pořídíte také vyhledávače, lopaty a sondy.

Půjčovna

Pro ty, kdo si chtějí skialp vyzkoušet, je připravena dvacítka skialpových lyžařských setů v půjčovně. Asi ve trojnásobném počtu jsou k dispozici boty.

Oblečení

Pestrými barvami hraje i kolekce funkčního oblečení pro skialpinisty. Jednak Ortovox s unikátním oblečením s izolací ze švýcarské vlny a jednak Dynafit. Modely pro freeride doplňuje lyžařské oblečení značky Scott.

Výhody pro sjezdaře ocení i skialpinisté

Prodejna, jejíž hlavní náplní je vybavení pro sjezdaře, přináší výhody i skialpinistům. Dokonalý servis Montana je zastoupen včetně speciálního softwaru pro nastavování vypínacích sil pro pinová skialpová vázání u zařízení pro nastavení bezpečnostní funkce. Fajnové broušení hran, servis skluznic a jejich mazání je samozřejmostí. K tomu už zmiňovaný bootfitting.

Sjezdovka neublíží

Když si budete chtít jen tak zalyžovat na sjezdovce, můžete si půjčit některý z 2,5 tisíce kompletů a navíc si lze vybírat ze 150 párů aktuálně nových testovacích párů.

Testovačka na ledovci

Vyzkoušet si skitouring je prvním krokem a pak už si vás tahle droga omotá kolem prstu nebo spíš stoupacího pásu. V Söldenu si každoročně v listopadu můžete na ledovci osahat celou paletu lyží se stoupacími pásy.

Během zimy jsou připraveny kurzy pro začátečníky v Beskydech a v Tatrách.