Značku DPS založil na začátku století Stephan Drake, kterému se po dopadu ze skoku kovové lyže nechtěně ohnuly a tak vznikl rocker. Po peripetiích začne v roce 2008 výroba karbonových lyží ve větším rozsahu.

Dnes vyrábí DPS Skis tři kategorie lyží – Foundaition, Tour1 a Alchemist

Celosvětově oceňované lyže

Značka DPS Skis získala během své poměrně krátké historie celou řadu ocenění po celém světě. není to žádná garážová legenda, ale dobře fungující firma na výrobu lyží. Přehled vyznamenání a cen si můžete přečíst na stránkách DPS Skis.

DPS Skis Tour1

Pro skitouring a skialpinismus je optimální konstrukce TOUR1 s najlepším poměrem hmotnosti, plochy skluznice a torzní tuhosti. Tour1 je lehká skialpová konstrukce, vhodná pro rychlé výstupy a současně prvotřídní kvalitu sjezdu. Lyže Tour1 jsou váhově porovnatelné s nejlehčími turistickými skialpovými lyžemi na trhu ale na rozdíl od konkurence nabízí prvotřídní torzní tuhost, bezkonkurenční držení na hranách a tlumení díky nové aero-karbonové konstrukci.

Kdybyste byli na pochybách, možná vás přesvědčí fakt, že lyže DPS Tour1 používá slovenská Horská záchranná služba.

DPS WAILER 99 TOUR1

Tour1 Wailer 99 je skialpová verze nejuniverzálnější karbonové lyže na trhu. Díky rockeru na špičce a patce lyžař hladce proplouvá hlubokým sněhem jako na surfu. Má proměnlivý 16-19m rádius, který se mění v závislosti na rychlosti. Díky 99 mm pod patou drží i v strmém a zledovatělém terénu, je ovladatelná i v užších pasážích sjezdu. Podívejte se na video.

DPS CASSIAR 95 TOUR1

Tour1 Cassiar 95 je určený pro klasické skitourery a skialpinisty, který mají v oblibě nízký rocker vpředu a rovnou patku. Torzní tuhost konstrukce TOUR1 je při hmotnosti 2680 g (178cm) a šířce 95 mm pod vázáním bezkonkurenční. Lyže zvládá krustu, ubitý plstnatý sníh, i firnovou lyžovačku. Nevadí jí ani tvrdé hroudy ve žlabech, typické při oteplení.

DPS WAILER 112 RP2

Touringová lyže určená na nepojazdený sníh, za kterým se vyplatí vyšlapat. Mnoha oceněními ověnčená lyže Tour1 Wailer 112 RP2 váží méně než většina podstatně užších skialpinistických lyží. Je extrémně silným parťákem do hlubokého a různorodého sněhu. Představuje lehounce lyžovatelnou všestrannou superlyži do měkčích sněhových podmínek. Podrobná recenze je k přečtení zde...

DPS WAILER 106 TOUR1

Tour1 Wailer 106 je širší, ale zato velmi univerzální touringová lyže, která má menší rocker než lyže Wailer 112 a 99, a rovnou patku. Je perfektní do měkkých i tvrdších podmínek. Při rychlých obloucích v čerstvém sněhu výborné drží stopu a rovná patka dodává lyži schopnost agresivnějších výjezdů z oblouků.

DPS CASSIAR 87 TOUR1

Tour1 Cassiar 87 představuje tradičnější verzi skialpinistických lyží, které mají při své minimalistické váze až neskutečný výkon. Jsou to lyže, zvládající i dlouhé vícedenní túry s minimálním úsilím a fantastickými sjezdy.

DPS YVETTE 112 RP2 TOUR1

Tour1 Yvette 112 RP2 je lyže určená na nerozježděný sníh, za kterým se vyplatí vyšlapat. Dámská verze oceňované lyže Tour1 Wailer 112 RP2 váží méně než většina podstatně užších skialpinistických lyží. Je extrémně silnou parťačkou do hlubokého a různorodého sněhu. Představuje lehounce ovladatelnou všestrannou superlyži do měkčích sněhových podmínek.

DPS ZELDA 106 TOUR1

Tour1 Zelda 106 je širší, ale zato velmi univerzální touringová lyže, která má menší rocker než mají lyže Yvette 112 a Nina 99, a rovnou patku. Perfektní do měkkých i tvrdších podmínek. Při rychlých obloucích v čerstvém sněhu výborné drží stopu a rovná patka dodává lyži schopnost agresivnějších výjezdů z oblouků.

DPS NINA 99 TOUR1

Tour1 Nina 99 je skialpová verze nejuniversálnější karbonové lyže na trhu. Díky rockeru na špičce a patce lyžařka hladce proplouvá hlubokým sněhem jako na surfu. Rocker vpředu zabrání zapichování se špičky do nahrnutých boulí. Má proměnlivý rádius 16-19m, který se mění v závislosti na rychlosti.

Lyže řady DPS Skis Tour1 jsou k dostání ve vybraných prodejnách sítě Rock Point. Dovozcem zmačky DPS Skis do ČR a SR je slovenská firma Skiba.

Přehled všech lyží DPS Skis pro sezónu 2018-19