Základní informace se dozvíte z povedeného videa:

 

Škola v Kirtipuru vznikla díky nadšení Fausta de Stafani a podpoře Montury Skrýt poznámky

Rarahil Memorial School v Kirtipuru

Před mnoha lety se začala uskutečňovat vize italského horolezce Fausta de Stefaniho. Chtěl pomoci se vzděláváním nepálských dětí. V roce 1998 byla založenaNadace bez hranic (Fondazione Senza Frontiere), podporující samospravované humanitární a rozvojové projekty v ekonomicky slabých, rozvojových zemích. Mezi tyto projekty patří škola „Rarahil“ v Kirtipuru, malém městě poblíž nepálské metropole Káthmándú. Rarahil Memorial School poskytuje prvotřídní vzdělání a umožňuje jim tak začít profesní život. Podporuje mladé lidi, aniž by je vytrhla ze známého prostředí. To je možné díky skupině místních učitelů a vychovatelů, kteří pracují ve vynikajícím zázemí.

Zemětřesení v roce 2015 naštěstí nezpůsobilo žádné škody na budově školy, která se tak stala důležitým záchytným bodem pro celou postiženou oblast. Projekt Rarahil rozvíjí každý rok nové služby a angažuje se mimo vzdělávání i v mnoha dalších oblastech. Umělecké dílny, jídelna otevřené veřejnosti nebo klinika, zabývající se prevencí a léčbou obtížně léčitelných nemocí.

Charitativní sekce společnosti, nakladatelství Montura Editing, se zabývá kulturními a sociálními projekty. Podporuje také školu Rarahil tím, že veškeré zisky z prodeje knih a DVD věnuje Montura nadaci Fondazione Senza Frontiere. Všechny publikace týkající se Fausta de Stefaniho a Rarahil Memorial School jsou k dostání v prodejnách Alpenstation a ve všech pobočkách firmy Montura.

Značka Montura v několika větách

Italská firma Montura navrhuje a vyrábí ergonomické, inovativní, všestranné, odolné a udržitelné produkty. Montura byla založena v Alpách nad jezerem Garda na počátku 21. století. Věhlas si vybudovala technicky propracovaným oblečením do nejnáročnějších podmínek nejen pro horolezce, ale i pro členy záchranných složek. Úspěšný obchodní koncept značky spočíval především v monobrandových obchodech řetězce Alpstation, kterých je dnes přes 30, většinou v alpských zemích. Alpstation – to nejsou jen obyčejné obchody, ale i místa setkávání komunity lidí se zájmem o outdoorové aktivity. V našem regionu nakoupíte Monturu v specializovaných outdoorových obchodech.

Současná paleta věcí od Montury se od vybavení pro horské sporty rozšířila i do oblasti ležérního oblečení na volný čas i všední dny ve městě.

Navrženo v Itálii, vyrobeno v Evropě

Na rozdíl od mnoha jiných firem v outdoorovém odvětví, spravuje Montura celý výrobní řetězec interními zdroji. Montura vlastní své výzkumné a vývojové centrum v Itálii a také výrobní prostředky v Moldavsku. Všichni zaměstnanci (v Itálii i v Moldavsku) mají stejné pracovní podmínky. Všechny budovy byly postaveny díky obnově existujících nebo zastaralých staveb, protože každý metr zeleného prostoru je důležitý.

Dovozcem značky Montura pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko je firma SMRZ AGENCY, která ve středoevropském regionu zastupuje ještě značky PatagoniaBlue Ice, Hydro Flask a OAC Skinbased.

Montura a její lidé - vývojové centrum je v Itálii Skrýt poznámky
Výroba Montury je v Moldavsku Skrýt poznámky