Celoroční pojištění

Hlavní výhodou a pro většinu z nás i důvodem, proč se členy Alpenvereinu stáváme, je pojištění kryjící rizika při provozování sportovních aktivit na celém světě ve volném čase. Výjimkou jsou pouze letecké sporty, jako je paragliding, parašutismus apod. a motoristické disciplíny.

-        Pojištění léčebných výloh v zahraničí (celosvětově)

-        Pojištění nákladů na záchranné a pátrací akce v tuzemsku a zahraničí (celosvětově)

-        Pojištění nákladů na repatriaci ze zahraničí (celosvětově)

-        Pojištění odpovědnosti za škodu až do výše 3 000 000 € na území Evropy.

-        Pojištění trestněprávní ochrany na území Evropy.

-        Pojištění právní ochrany v případě náhrady škody v Evropě s nároky na náhradu škody po nehodách s újmou na
zdraví na území Evropy.

Podrobný přehled pojistných částek a dalších podmínek pojištění.

Na horských chatách za půlku

Nejméně 10 €/noc (obvykle 50 % běžné ceny) členové ušetří za nocleh ve více než 500 horských chatách rakouského, německého a jihotyrol­ského Alpenvereinu. Slevy poskytují i chaty ve Švýcarsku, Francii, Itálii, Španělsku, Slovinsku, Lichtenštejnsku, Belgii, Lucembursku, Nizozem­sku včetně některých chat na Slovensku.

Na chatách Alpenvereinu mají členové právo na přednost při přidělení místa před nečleny, mohou si objednat nocleh předem a mají nárok na levnější stravu a pití (Bergsteigeressen) pro horolezce i vodu na přípravu čaje.

Zdarma klíč od Winterraum

Winterraum = v zimním období veřejně přístupná část horské chaty, vybavená nutnými potřebami pro přenocování. Je součástí většiny chat Alpenvereinu. Za nocleh se platí symbolický obnos do kasy. Čle­nové OEAV.CZ si mohou vypůjčit klíč ZDARMA v kanceláři na Údolní 57 v Brně nebo v prodejnách Alpsport v Praze, Brně, Ostravě a v prodejně Sambar sport v Kladně pouze s vratnou zálohou 1 000 Kč. Doporučujeme rezervaci předem!

Mapy Alpenvereinu výhodně

Členové Alpenvereinu mají výraznou slevu na mapy z kartografického oddělení Alpenvereinu www.oeav.cz/obchod

Výhodné rodinné členství

Jsou-li členy Alpenvereinu oba rodiče, získá­vají jejich děti do 18 let (studenti až do 27 let) členství zdarma. Přestože děti neplatí žádný poplatek, obdrží svůj členský průkaz a jsou jim zachovány všechny výhody včetně pojištění. Rodinné členství platí i pro samoživitele.

Registrace u OEAV.CZ přináší další výhody!

Rakouský Alpenverein tvoří 197 sekcí. Pojištění a všeobecné výhody jsou pro všechny stejné. Jednotlivé sekce a jejich zastoupení mohou svým členům poskytovat i další benefity. Zářným příkladem je kancelář OEAV.CZ jejímž mottem je slogan S námi se Alpenverein opravdu vyplatí!

Vídeňskou sekci Edelweiss rakouského svazu Alpenverein zastupujeme v České republice již od roku 1998. Stejně tak máme několik let zastoupení i na Slovensku.

V naší stylové „alpské“ prodejně na počkání vyřídí­me Alpenverein, nabízíme zde kompletní sortiment map z edice Alpenverein a další doplňkové zboží s logem alpské protěže. Samozřejmostí je úhrada kartou. Také zde provozujeme outdoorovou půjčovnu s širokým sortimentem lavinového vybavení, sněžnic, cepínů, maček apod.

Když potřebujete pojištění ihned

Při on-line registraci na webových stránkách www.oeav.cz anebo www.alpenverein-express.cz zvolte úhradu platební kartou nebo interneto­vým bankovnictvím přes GO Pay platební bránu. Provizorní průkaz vám na e-mail dorazí obratem a členství/pojištění začne platit od následující půlnoci.

Službu Express poskytujeme bez příplatku!

Bonusy & slevy pro členy OEAV.CZ

Na stránce www.oeav.cz/slevy jsou prezentovány jednorázové i paušální slevy poskytované partnerskými provozovnami, prodejnami a e-shopy, často až ve výši 20% ceny nákupu. Poplatek za Alpenverein se tímto způsobem může snadno vrátit jediným nákupem.