Když jsme sjeli z vrcholu Cresta Bianca na Cimabanche, bylo brzké odpoledne a krásné slunečné počasí. Zhruba do šesti je vidět a tak jsme popojeli autem směrem na Lago Misurina a odbočili na parkoviště k chatě Lago Antorno.

Tip: Levou myší můžeš posouvat panorama ze strany na stranu...

Našim cílem bylo pokochat se západem slunce na stěnách bájných skal. Začal závod s časem. K chatě Auronzo, kam míří v létě statisíce turistů v autech, vede silnice a ta je přes zimu sáňkařskou dráhou. V podvečer je dosáňkováno a tak míříme opuštěnou cestou nahoru. Bez batohu nám to jde docela rychle, ale přesto litujeme, že se nás nenapadlo stopnout rolbu, která nás na začátku cesty předjížděla. Museli jsme tedy hejbnout kostrou, abychom čímy vyfotili v oranžovém slunci a hlavně si tuhle přírodní show uložili do paměti.

Podařilo se nám vystoupat do vyhlídkové serpentiny ve chvíli, kdy byla nasvětlená skoro celá stěna, ve stínu byl jen spodek. Máme radost, že jsme to stihli a v mrazivém stínu fotíme o 106 a spokojeně mlsáme zubaté kontury obrysů skal. S potěchou si užíváme upravenou silniční sjezdovku a za tmy spokojené míříme dolů do údolí…

I takhle může vypadat apres skitour!

Ještě přidáváme pár fotek impozantních věží...

Tip: Levou myší můžeš posouvat panorama ze strany na stranu...

O čtyřech povedených túrách za skvělého počasí už zanedlouho...

Související odkazy:

Tip na pětidenní přechod Haute Route Dolomiti Südtirol

Haute Route Dolomiti Südtirol - praktické info k túrám, fotoguide, GPX ke stažení