Seriál otevře 7. prosince SACHASPORT Skialp Sprint při skiopeningu největšího beskydského lyžařského střediska na Bílé. Závod se uskuteční na sjezdovkách, kde bude vytyčena trať o délce zhruba 4 km s převýšením 600 m.

Nejoblíbenější částí seriálu je od samého začátku BUFF Skialp Vertical , který proběhne 10. ledna 2020 na Lysé hoře (trať o délce cca 5 km s převýšením 700m) a už teď zájem naznačuje, že počet účastníků bude atakovat limit, povolený CHKO Beskydy

Seriál pak zakončí v sobotu 1. února 2020 náročný KILPI Skialp Maraton, který se uskutečnítaké v oblasti Lysé hory, s tratí o délce cca 27 km a převýšením 1500 m. Parametry trati naznačují, že jde o jednu z nejnáročnějších skialpových akcí v České republice.

Pořadatelé hlásí pro nový ročník jedinou novinku - celkové hodnocení seriálu AUTOCONT Skialp Koruna Beskyd bude nově totožné s kategoriemi jednotlivých závodů a tak přibude těch, kteří si 1. února, při závěrečném ceremoniálu po KILPI Skialp Maratonu, odnesou pěkné ceny.

Určitě dobrou zprávou je také skutečnost, že pořadatelé skialpového závodu O dřevěného Krakonoše, zvolili termín 25. ledna 2020 a tak zájemci o účast na obou závodech nebudou muset řešit dilema z letošního ledna, kdy byly oba závody v jednom víkendu.

Doporučení Skitour.Guru:

Vybavit se na závody můžete v blízké Ostravě, nejlepší výběr má Madeja Sport. Připomínám, že v podhůří Beskyd  sídlí i dovozce špičkového italského oblečení Montura.