Skitouring je skvělá aktivita, o tom není třeba diskutovat. Skitouring ale také znamená nutnost mít správné oblečení a vědět, jak se přizpůsobit podmínkám. Oděvy musí být lehké, prodyšné a pevné, aby poskytovaly ochranu v obtížných podmínkách.

Pro novou skialpovou kolekci značky Salewa je charakteristický systém vrstev, který poskytuje potřebnou flexibilitu pro použití v různých podmínkách. Salewa Sella je určená pro všechny vyznavače skialpů – od začátečníků po profesionály.

Správné vybavení je základ

Skitouring je velmi různorodá aktivita. Proto nabízí jihotyrolská značka Salewa tak širokou škálu všestranných oděvů na skialpy, zejména v oblasti vnějších vrstev. Od softshellového materiálu Durastretch, přes hybridní technické materiály, až po lehké 100% větruvzdorné a voděodolné hardshellové kombinace.

Pro zajištění vysoké funkčnosti a maximální prodyšnosti je kolekce Sella navržena podle principů bodymappingu, které umisťují vhodné materiály přesně tam, kde nejlépe vyhovují tělu (pocení, odolnost proti chladu apod.). Kromě toho jsou outfity z řady Sella vyrobeny z pevných, robustních materiálů, které jsou navrženy tak, aby vydržely. Modely Sella používají důmyslně rozmístěné panely z materiálu Durastretch, a zajišťují tak maximální volnost pohybu na náročných túrách a dlouhých výstupech. A co víc, všechny výrobky z této kolekce jsou výjimečně lehké a snadno se nosí.

Salewa Committed je zárukou udržitelnosti

Kolekce Sella od Salewy je na vysokém místě žebříčku nejen díky své funkčnosti a kvalitě, ale i v oblasti udržitelnosti. Všechny modely kolekce jsou označeny ikonou Salewa Committed a jsou vyrobeny podle striktních a nezávisle auditovaných environmentálních standardů.

TO NEJLEPŠÍ ZE SKITOURINGOVÉ KOLEKCE SELLA

Salewa SELLA DURASTRETCH HYBRID JACKET W/M

Bunda Sella Durastretch Hybrid Jacket je navržena jako kombinace toho nejlepšího z obou světů: voděodolná ochrana pro použití v nepříznivých podmínkách a prodyšnost a volnost pohybu pro aktivní výstupy. Bunda Sella Durastretch Hybrid Jacket svou specifickou hybridní konstrukcí spojuje pohodlí softshellové bundy s ochranou hardshellové bundy na exponovanějších místech, především vpředu a na ramenou. Funkční design a bodymappingem umisťují specifický funkční materiál tam, kde je nejvíc potřeba. Na zadní straně a na rukávech: hlavní materiál Durastretch softshell s 22% obsahem vlny merino zajišťuje výjimečnou prodyšnost a odvádění vlhkosti. Na předním panelu a na ramenou je 3vrstvý materiál Powertex, který je větruvzdorný a voděodolný a poskytuje cílenou ochranu proti vlivům počasí i v těch nejhorších podmínkách.

Softshellová bunda Salewa Sella Durastretch Hybrid má specifické zimní prvky, jako je například kapsa s přímým přístupem s inovativním dvojitým zipem pro rychlý přístup k lavinovému přístroji nebo vnitřním vrstvám. Zipy jsou voděodolné a lemy jsou s úpravou Velcro, aby se daly dobře přetáhnout přes zimní rukavice. Oba materiály jsou ošetřeny odolnou vodoodpudivou vrstvou (DWR) bez obsahu PFC.

Doporučená maloobchodní cena: 280 EUR


Salewa SELLA DURASTRETCH VEST W/M

Během silného větru nebo při dlouhých výstupech je často kolem trupu potřebná ještě další izolace. Sella Durastretch je softshellová vesta na skitouring, která je odolná proti větru, vodoodpudivá a prodyšná. Díky skvělé výkonnosti softshellu a 4cestnému strečovému materiálu je tato lehká vesta ideální k tomu, aby poskytovala větší pohodlí a maximální volnost pohybu v náročných a chladných alpských podmínkách.
Vesta Sella Durastretch má vysoký integrovaný límec se zapínáním až k bradě, který je maximálně pohodlný, dvě skryté vsazené postranní kapsy na zip, lehký elastický lem a úpravu uzávěru šňůrky. Dámská verze vesty Sella Durastretch je s kapucí. Lepené detaily a méně stehů jí dodávají čistý design.

Doporučená maloobchodní cena: 140 EUR

Salewa SELLA DURASTRETCH HYBRID PANT W /M

Skitouring přináší přechod mezi intenzivními výstupy a rychlými, někdy mrazivými sjezdy, kde se musí tělo vypořádat se stálým střídáním teplot. Kalhoty Sella Durastretch Hybrid Pant poskytují softshellovou flexibilitu odolnou vůči vlivům počasí s teplotní regulací a funkčností bodymappingu, abyste zůstali aktivní a během celého dne bez prochladnutí. Hlavní materiál, softshellový Durastretch Merino, nabízí vysokou prodyšnost a odvádění vlhkosti, a to i díky přidaným zipům pro lepší ventilaci během zvýšené aktivity. Kromě toho dodává lehký větruvzdorný a voděodolný 3vrstvý materiál Powertex, cílenou ochranu na přední straně stehen a v oblasti sedu. Volnost pohybu zajišťuje pružná látka, zatímco panely látky odolné proti proříznutí brání poškození kalhot lyžemi nebo sněžnicemi. 
Dalšími prvky jsou dvě kapsy se zipem a cargo kapsa na zip na nohavici se skrytou kapsou uvnitř, díky nimž jsou kalhoty Sella Durastretch Hybrid ideálními softshellovými kalhotami na skitouring. 

Doporučená maloobchodní cena: 260 EUR 


Salewa SELLA 24L BACKPACK W

Dámský 24litrový batoh Sella je vyroben na skitouring a obsahuje lehký a vysoce prodyšný nosný systém Dry Back Contact. Vlastní technologie na výrobu batohů značky Salewa umožňuje úzký kontakt při nošení pro větší stabilitu na lyžích, ale přesto udržuje záda v suchu tím, že snižuje pocení a s ním spojené riziko prochladnutí. To umožňují odvětrávací 3D vzduchové kanálky, které jsou zabudovány přímo do zadního panelu z materiálu EVA. Kromě toho rozdělené ramenní popruhy zajišťují lepší volnost pohybu horní části těla. Sella 24L je skialpový batoh s inteligentními detaily, jako je otvor na zip, který se otevírá po celé délce, dvojité úchyty na cepíny, magnetické přezky, které lze dobře používat i v rukavicích, a přihrádka na lopatu a sondu. Ve strmějším terénu umožňuje diagonální dvojitý fixační systém, abyste si na batoh připnuli lyže, aniž byste ho museli sundávat.

Batoh Sella 24L má skvělé výkonnostní vlastnosti i v oblastech trvanlivosti a udržitelnosti. Je vyroben z vysoce odolného, 100% recyklovaného nylonu 210-denier Regen Robic®, který je o 60 % odolnější proti opotřebení než standardní materiály na výrobu batohů a je označen ikonou Salewa Committed.

Doporučená maloobchodní cena: 200 EUR

 


O společnosti Sa­lewa...   

Salewa vyrábí vybavení pro outdoorové aktivity – ambiciózní alpinismus a další vysokohorské sporty. Tato rodinná společnost byla založena v Mnichově v roce 1935 a nyní sídlí v jihotyrolské metropoli - Bolzanu.

Salewa je předním mezinárodním výrobcem vybavení pro horské sporty s inovativními produkty ve čtyřech kategoriích: oděvy, obuv, výstroj a technické vybavení. Spo­lečnost se zavázala dodržovat přísné ekologické a společenské standardy a má své kořeny v regionální identitě, kvalitě a integritě.