Pohodlí v botách díky šířce 101 mm

První lyžáky TLT byly úzké. Někdejší TLT 5, určená ve své době pro závodní skialpinismus byla velice úzká. Naopak TLT 7 a 8 v posledních letech dosáhly až neuvěřitelné last width 104,5 mm a staly se nejširšími lyžáky na skialpovém trhu. Současná desítka – TLT X,  je rozumně široká bota, která potěší každého se střední šířkou chodidla i lyžaře s úzkýma nohama, kteří mají rádi pohodlí v botách.

Prodloužení podešve

Zkracování a tím i odlehčování skeletu boty Dynafit zastavil. Na rozdíl od špičky zvané Nose u TLT 7 a 8, hlásí TLT X návrat k nálitkům na špičce skeletu. Když se podíváte z profilu, spíš než nálitek je to zahloubení. To je sice miniaturní, ale přesto umožňuje snadné připnutí standardních maček s kovovou hrazdičkou a rozšiřuje možnosti kompatibility s pinovým vázáním.

Utahovací systém ála BOA

Utažení skeletu v oblasti nártu svěřil Dynafit lankovému systému značky MDZ, který funguje na stejném principu jako známé utahování BOA. Tímto krokem rozšířil stále početnější skupiny lyžáků s BOA, zastoupených v kategorii skitouring ve stylu light. Ocelová lanka přitlačují k vnitřní botičce docela velký plastový díl, který na dostatečně velké ploše zajistí rovnoměrný tlak na nárt. Ten se dá přesně regulovat ovládacím kolečkem. Utahování je jako obvykle ve směru hodinových ručiček, povolování vytažením kolečka směrem nahoru.

Po 20 dnech v lyžákách TLT X hlavně na skialpových túrách, ale i na sjezdovkách, jsem nezaznamenal žádný náznak problému s povolováním a oceňuji hlavně možnost přesného utažení při výstupu.

Systém Ultra Lock 5.0 – zacvaknu a jedu, povolím a stoupám

Zcela nový je systém horní přezky, propojený s aretací komínu. V povoleném stavu je komín volný na chůzi. Po zapnutí přezky se komín zafixuje v pevné poloze. Na svědomí to má hranol na konci přezky, který prostoupí jak komínem, tak plastovou opěrkou v oblasti achilovky a spodní části lýtka. Tento kolík omezuje kroucení komínu a přispívá zvýšení tuhosti. Na podobném principu fungoval komín u zmiňovaných TLT 6.

Pro nastoupení rozepnout spojku přezky

Před nazutím je nutné rozepnout sponu, kterou je mechanismus přezky spojen s pásem na suchý zip. Pomocí sucháče se nastaví stažení komínu - volnost tak může být jiná v povoleném stavu při výstupu a jiná při sjezdu. Stačí zmenšit obvod popruhu a kdo má rád silné utažení při sjezdu, bude spokojený.

Prostě popruhem se nastavuje obvod. Přezkou se mění režim walk (povolená) na ski (zapnutá). Po nalezení pasujícího obvodu už není potřeba nic měnit, jen zapínat a rozepínat přezku. Takže za mě velká spokojenost s touhle funkcí.

Náklek komínu s volbou mezi dvěma polohami

Chytrou vychytávkou jsou možné 2 polohy komínu při sjezdu, 15° nebo 18°. Stačí přešroubovat kovovou podložku, do které vjíždí fixační hranol komínu. Při povolení dvojice šroubů a otočení podložky vzhůru nohama o 180° má komín druhou možnou polohu. Každému jak je libo podle stylu jízdy. Výchozí je úhel 15°.

Pohyblivost komínu 60 stupňů

Dynafit udává rozsah pohybu komínu 60°. Tahle hranice komfortu posledních let se mi v praxi osvědčila pro skitouring i skialpinismus jako dostatečná. Sevření lýtka při výstupu se dá regulovat suchým zipem přezky a podle toho doladit lankem utažení skeletu. Tahle dvojkombinace přináší komfortní výstup jak s lyžemi tak chůzi bez nich.

Kdo má svalnatá lýtka…

…mívá potíže s nalezením dostatečně objemného komínu. Tyto dynafity nemají volitelné polohy přezky. Tu ale supluje variabilní obvod nastavitelný suchým zipem. Jedinou možností je jít do obchodu a vyzkoušet. Kupovat lyžáky bez vyzkoušení na noze beztak není dobrý nápad.

Bez jazyka a proto lehčí

TLT X nemají jazyk, což je koncept, který už někteří výrobci s úspěchem vyzkoušeli. Nárt fixuje už zmíněná plastová tvarovaná deska na nártu. Přes ní je neoprenový kryt, který dosahuje na úroveň přezky. I bez jazyku je bota tuhá a s vnikáním sněhu ani s prosakováním dovnitř jsem se ani jednou nesetkal.

Osvědčený plast Grilamid

Tento plast je léty prověřená sázka na jistotu. Grilamid je lehký a přizpůsobivý výkyvu teplot – stále má konstantní vlastnosti. Komín TLT X je obohacený skelnými vlákny pro zvýšení tuhosti, skelet je z čistého Grilamidu.

Velmi snesitelná lehkost

I bez lehoučkého karbonu váží pár bot velikosti 27,5 krásných 2260 g a jsou ideální pro náročné skialpové túry, ať už ve stylu pohodového skitouringu, tak rychle a nalehko – v dynafitštině „SpeedUp“. Svou váhou se řadí mezi extratřídu, jejich lehkost je velmi snesitelná.

Jak se v nich jezdí z kopce

Nepatřím mezi lyžaře, kteří si libují ve vysokých rychlostech. Ale na tvrdém sněhu na sjezdovce jsem občas nechal jet lyže svižnou rychlostí a TLT X mi byly oporou. V měkkém sněhu a menších rychlostech byly famózní, tuhost komínu dostačující. Takže ano, jako lehce nadprůměrný lyžař jsem s tvrdostí bot spokojený.

Když jsem se opřel do bot plnou vahou vpřed, cítil jsem, že komín trochu povolil. Proto si troufnu říct, že karbonový komín by při sjezdu vystřelil tyhle lyžáky o úroveň výš.

Samozřejmě, že robustnější a logicky také těžší freeridové boty poskytují vyšší úroveň tvrdosti. Ale protože je vždycky něco za něco, lehkost a komfort při výstupu nahrazují vysokou tuhost. Troufám si tvrdit, že 90% skialpinistů nuance v tuhosti bot při jízdě v neupraveném sněhu ani nepocítí.

Vnitřní botičky

Nový liner Dynafitter 5 M je kompromisem mezi ultralehkou a pohodlnou bačkorou. 190 gramů přináší jak pohodlí, tak odolnost proti oděru. Po 20 dnech zátěže vypadají botičky jako nové, opotřebení je minimální. Stahování tkaničkami je pro někoho přežitek, já jsem na ně zvyklý. Bačkory jsou tepelně tvarovatelné, já tuhle možnost nevyužil, bota mě nikde netlačila. To ale ryze individuální pocit.

Bačkůrky mají na jazyku a zadní části přišitá dvě velká poutka, která usnadňují nástup do lyžáků i výstup.   

Co bych na botičkách Dynafitter 5 M ocenil je prodyšnost. Pocení nohou bylo na minimální úrovni, a to se počítá!

Kde jsem Dynafit TLT X testoval?

Nejnáročnější túry se mnou prožil v okolí švýcarského Andermattu v Urnských Alpách. Tam jsme lyžovali po firnu, ráno tvrdém, odpoledne kašovitém. Dvě túry jsem v nich podnikl v Západných Tatrách a lyžoval jsem v nich na Chopku, po sjezdovce i ve freeridu. V Livignu jsem střídal sjezdovky různé kvality i tvrdosti a freetouring v měkkém, většinou vlhkém sněhu.

Chůze v mačkách i bez

Chození v TLT X je příjemné a hlavně s připnutými mačkami je fajn lankový „boa“ systém díky kterému se dá přesně vyladit utažení skeletu. Jinak zapnout automatické mačky s hrazdičkou vpředu a rychloupínákem vzadu je snadné.

Nazouvání a vyzouvání

Není žádný plezír, ale je to daň za přesné utahování lankovým systémem. Podobnou zkušenost jsem udělal s Dalbello Quantum i Fischer Travers. Každopádně je to otázka nalezení grifu. Nazutí je v pohodě díky dvěma poutkům – na jazyku a vzadu za lýtkem. Při vyzouvání povolte kolečko, vsuňte ukazovák mezi patu a bačkoru a tahejte nohu z boty.

Sušte vcelku

Když nejsou papuče úplně promočené, doporučuji sušit boty jako celek – nevyndávejte vnitřní botičku. Důvod je prostý. Její nasouvání zpět není nic příjemného, ale samozřejmě to jde – vyzkoušejte doma! Díky bezvadné schopnosti bránit vnikání sněhu jsem neměl zapotřebí sušit boty jinak, než vcelku.

Dámské i pánské

Dynafit TLT X se vyrábí v dámském i pánském provedení, což je dnes u bot standardní. Doporučená cena je 16900 Kč, resp. 650 EUR.

Shrnutí o TLT X

Ideální lyžáky pro ty, kdo hledají lehké boty na skialpinismus a skitouring a uspokojí je středně tuhé lyžáky. Jsou kompatibilní se standardními mačkami a většinou techových vázání.

Verdikt Skitour.Guru (100% je nejlepší)

  • Tuhost ve sjezdu 70%
  • Komfort při stoupání 100%
  • Přepínání ski/walk 100%
  • Ovládání komínu 80%
  • Stahování skeletu lankem 100%
  • Vnitřní botička 90%
  • Nazouvání 80%
  • Vyzouvání 60%
  • Hmotnost 70%
  • Poměr cena-výkon 80%

Dynafit je značka, která se věnuje skialpinismu od svého znovuzrození. Prohlédněte si i další boty Dynafit. V přehledu trhu najdete další lyžáky všech značek pro skialpy, skitouring i freetouring. Více informací o skialpinistických botách najdete pod hashtagem skialpové boty. Základní informace o lyžácích jsou v tomto článku, rady pro výběr zde...