Skitour.Guru představuje v přehledech 9 kategorií vybavení. Jde o hardware, související s lyžemi a nouzové vybavení. Lyže, boty, vázání a stoupací pásy pro skialp a skitouring, lavinové batoty s airbagy, teleskopické hole, lavinové vyhledávače, sondy a lopaty.  V datech je představeno přes 500 produktů, značek je více než 30. Jsou mezi nimi všechny zásadní, které mají lyžování ve volném terénu jako prioritu. V každé kategorii se zobrazí všechny výrobky. Řazeny jsou abecedně, podle jména značky.

Stránka kategorie, jedna z devíti. V tomto případě vázání. Skrýt poznámky

Pro jednodušší orientaci slouží filtr. Když si chcete vybírat model podle preferovaných vlastností, stačí si ve filtru navolit vlastnosti nebo hodnoty (např. hmotnost, cena apod.). 

 

Když se chcete držet značky, pak pro její(ich) volbu stačí zatrhnout jeden, případně více čtverečků.

Výběr podle značky. Skrýt poznámky

Když si rozkliknete jednotlivý produkt, kromě jeho parametrů věnujte pozornost jednoduché grafice z názvem cílová skupina.  Jsou tři disciplíny - race, tour, freeride. Maximem jsou 3 modře vybarvená kolečka. Zejména u "tour" a "freeride" pozor na hybridní hodnocení 1-2, resp. 2-1. Znamená to, že daný výrobek může být skvělý pro skitouring i freeride. Třeba lehké vázání s vypínací silou DIN 12 je skvělé na túry a pro 99% lyžařů dostatečné i na freeride.

detail produktu Skrýt poznámky

Když máte hrubý výběr hotový, je fajn využít pro přehlednost srovnávací funkci. U výrobku klikněte na políčko porovnat. Srovnávat můžete maximálně 3 produkty. Vedle sebe vidíte na jednom řádku parametry a můžete je porovnávat.

 Když rolujete v rámci kategorie dolů, máte pod produkty značky, které nabízí produkty dané kategorie, v tomto případě vázání.

 

Značky, dodávající vázání Skrýt poznámky

O něco níže najdete články, označené štítkem vázání, řazené jsou podle data zveřejnění. U každého typu výrobku najdete základní, informativní článek.

 

Související články, týkající se kategorie produktu. Skrýt poznámky

Přehledně řazené všechny články ke kategorii vázání.

 

Všechny články o vázání. Skrýt poznámky

Tak třeba u vázání si můžete přečíst komentovaný přehled pinových vázání s brzdou, doplněný infografikami.

Vybavení, to na Skitour.Guru nejsou jen samé výrobky, představujeme vám osobnosti, které zásadním způsobem ovlivňují vývoj vybavení. Třeba vynálezce pinového vázání Fritz Barthel nebo inovátor na poli nouzového vybavení Markus Eck z Piepsu. Připravujeme povídání s Peterem Aschauerem, stvořitelem lavinových batohů.