I přesto byl první v cíli, Pavel Skalický, v čase nepatrně přes dvě hodiny, což je srovnatelné s pobytem na trati při klasickém běžeckém maratonu.

Pořadatelé bezprostředně po vyhlášení skialpových královen a králů v pěti disciplínách oznámili termíny pro příští rok, takže příznivci skialpového (nebo spíše skitouringového) pohybu si mohou poznamenat:

SPRINT 9. prosince 2018, Bílá,

VERTICAL 11. ledna 2019, Lysá hora

MARATON 16. února 2019, Lysá hora

Ve třech závodech bylo na startu 123 lidí, někteří měli účast kompletní. Koruna Beskyd patří letos na hlavu Julie Rampírové a Pavla Skalického, kompletní výsledky najdete zde.

Odkaz na kompletní sadu fotek na facebookovém profilu „Skialp Beskydy", nebo na stránkách www.skialp-beskydy.cz.

Beskydy nikdy nenabídnou vyznavačům chlupatých lyží to, co Tatry nebo Alpy. Ale kdo se chce kvalitně proběhnout a připravit na ty náročnější skialpové výzvy, může se i v Beskydech podívat, jak vypadá dno jeho sil.

Na druhé straně jsou závody koncipovány tak, aby umožnily poznat atmosféru sportovní akce i těm, kteří se nepohybují na skialpech v exponovaných terénech na nejodlehlejších místech světa, ale chtějí si jednou za čas projít na Lysé v ostřejším tempu a také v místech, kudy se běžně nechodí.