Wernere, jak ses dostal k výrobě pásů?

Převzal jsem firmu Kochalpin před léty po tátovi. Byla to pro mě šťastná volba, protože pohybu po horách holduji od malička.   

Podle odhadů je Kochalpin patrně druhou firmou v pořadí, podle dodávek pásů na trh…

Kromě vlastní značky Contour vyrábíme pásy na míru i pro Black Crows, Atomic, Ski Trab, Hagan a Kästle. Týdně vyrobíme 3000 párů pásů. Pracuje na tom deset lidí, tady v Milsu.

Jaká je situace na trhu?

Značek je mnoho, ale pásy skutečně vyrábí jen několik firem. Kromě nás ještě Pomoca, Kohla, Colltex, Gecko, Montana a Fischer (plastové Profoil) v Evropě, v severní Americe G3 a Black Diamond. Ostatní značky si je nechávají vyrábět u jmenovaných firem.

Vyrábíte si vše sami?

Nikoli, máme dva zásadní dodavatele surovin. První se zabývá výrobou stoupací vrstvy, která zahrnuje i barvení a impregnaci. Pošle ji tomu druhému, který se zabývá lepicí vrstvou. V téhle továrně nanesou příslušnou vrstvu lepidla na „tělo pásu“, přesněji druhou stranu stoupací vrstvy a pošlou nám tento polotovar do Tyrolska. My máme moderní laserovou řezačku, která vykrojí bezvadně tvar pásu, připojíme úchyty ke špičce i patce, zabalíme a je to. Teď se bavíme o hybridních pásech. 

U hotmeltu - klasického lepidla je to trochu jinak, lepidlo si nanášíme na pás sami, jinak je to shodné s hybridem. Pro oba typy pásu platí, že se vše vyrábí v Evropě.

To zní dost jednoduše…

Může to tak na první pohled vypadat. Ale výroba pásů přináší několik výzev. Jednak je to držení pásu na sněhu a jednak přilnavost pásu ke skluznici. Pásy musí fungovat v intervalu od hlubokých mrazů po jarní tepla a v přemrzlém prašanu i hrubozrnném firnu. K tomu ještě odolnost proti vsakování vlhkosti a odolnost proti nalepování sněhu na povrch stoupací vrstvy.

Co je hlavní surovinou pro výrobu pásů?

Stoupací pásy se vyrábějí jednak ze syntetických vláken (nylon) a jednak z vláken přírodních. Ne z tulení kůže, jako kdysi dávno, ale chlupů horské kozy, přesněji angorské kozy, která žije v jižní Africe. Pro zajímavost, na jeden stoupací pás je potřeba asi 5 km takového vlákna průměru 0, 03 mm.

Je rok co rok vlákno z horských koz stejné?

Není to tak, je to přírodní materiál a podmínky v přírodě se rok od roku liší a tak se liší i kvalita chlupů. Jejich zpracovatelé každoročně pracují s materiálem z více ročníků, míchají je a tak dosahují každoročně plus minus podobného standardu.

Jaké je to s typy lepicí vrstvy. Jaké je základní rozdělení?

Nejrozšířenější je klasické lepidlo, anglicky hotmelt. Je to lepidlo na bázi pryskyřice. Spolehlivě drží za všech podmínek, nevýhodou je komplikované rozlepování pásů, slepených k sobě, což platí hlavně u širokých pásů pro freeride. Zhoršení lepivosti pásů a žmolkovatění lepidla podporují změny teploty, které mají na svědomí změnu vlastností lepidla.

Makromolekulární adheze je dalším typem, který nastoupil jako alternativa k hotmeltu, před zhruba deseti, patnácti lety. Je to nelepivá vrstva, která funguje na principu silného povrchového napětí mezi skluznicí a pásem. Jde o silikon, polyuretan apod. Tyto pásy jsou skvělé, když se nalepí na suchou skluznici a mají dostatečný přítlak k lyži. Horší to je, když je jemnozrnný prašan nebo hodně vlhký sníh.

Třetí alternativou je hybridní pás, kterým se u nás už pár let zabýváme a snažíme se ho postupně vylepšovat.

Co je to hybridní lepicí vrstva?

Hybridní pás má dvouvrstvou lepicí vrstvu. Z jedné strany je vrstva přilepena ke skluznici a druhá strana vrstvy spojuje lepicí vrstvu s tělem pásu. Hybrid má výhody klasického lepidla i nelepících adhezních pásů. Pásy se snadno rozlepují od sebe a nepotřebují žádnou oddělovací fólii a stejně tak se lehce odlepují od skluznice. Lepicí vrstva se dá snadno „oživit“ očištěním za mokra s podporou saponátu a pásu vůbec „nevadí“ opakované nalepování a odlepování z lyží. Funguje za hlubokých mrazů i za jarních vyšších teplot. Hybridní lepidlo nemá tendenci žmolkovatět, jak je to typické u hotmeltu. Letos poprvé tvoří hybridní pásy, které máme patentované, přes polovinu naší produkce.

Co ovlivňuje spolehlivost lepicí vrstvy?

Klasické lepidlo negativně ovlivňuje výrazná změna teploty, proto pozor na vystavování pásu prudkému jarnímu slunci. U adhezivních pásů bez klasického lepidla dbejte na to, aby byla skluznice před nalepením suchá.

Všiml jsem si, že drobnou úpravou jsi zařídil jednoduché ořezávání pásů…

Je to tak. Když vybalíš pásy z krabice, transportní průhledná fólie je podél osy pásu rozříznutá na v blízkosti okrajů. Před ořezem odlepíš prostřední, nejširší pruh fólie a pás nalepíš přesně v ose na skluznici. Na okrajích máš fólii a díky tomu nožem, který je součástí balení, odřízneš nepřilepený okraj pásu přesně s 2 mm přesahem, což je šířka hran. Vymezení pozice ořezu zařídí naváděcí hrana speciálního nože. Odpadá tak přelepování pásu při ořezu druhé hrany a výrazně se zvýší pravděpodobnost dokonalé symetrie pásů po ořezu.

Co je rozhodující pro dobré držení - stoupavost pásů

Pro tzv. grip pásu při stoupání je rozhodující hustota chlupů. Když pás používáním pozvolna řídne, nemůžeme u něj očekávat stejnou stoupavost, jako když byl nový.

U hybridních pásů doporučuji alespoň jednou ročně vyčistit lepicí vrstvu a když stoupací vrstvu voskujete, nebojte se ji umýt smývačem vosků.

Děkuji za odpovědi a těším se na vyzkoušení hybridních pásů Contour na sněhu.

Užitečné odkazy:

Stoupací pásy Contour 2018/19

135 stoupacích pásů od 15 značek pro sezónu 2018/19

Contour StartUp - nejjednodušší způsob jak získat skialpové vázání...