Místní prodejci jsou navíc sami zkušení sportovci a jejich rady vás budou bavit –  ať už jste skialpu dávno propadli nebo zatím jen spíš padáte a potřebujete se do toho pořádně dostat.

Nechte si poradit od zkušených borců

Každá návštěva Endorphin Republic je zážitek sám o sobě. Tým Endorphinu se skládá z nadšených sportovců a skialpinistů – v pražském Karlíně potkáte horského průvodce Davida Pozlera, ve Waltrovce zase servismana Martina Šolína, který žije freetouringem. Pokud máte v oblibě krkonošské túry s rodinou nebo vás naopak lákají velehory, tito a další borci vám rádi poradí, jaké vybavení zvolit, abyste si skialp užili na maximum. Skialpové lyže, boty nebo třeba lavinové batohy si navíc ještě před koupí můžete půjčit k testování v terénu.

Vsaďte na prověřené značky

Skialp je o hledání cesty a dobývání vlastních vrcholů. Endorphin Republic proto sází na skutečně špičkové sportovní vybavení od prověřených značek jako je SCOTT, Skitrab, Tecnica, Leki, Karpos nebo Crazy, které si potrpí na technologicky vyspělé materiály a originální design a hravě si poradí s každým typem počasí. V inspirativních prodejnách v Praze (Karlín a Waltrovka), Brně, Olomouci a nově i v Hradci Králové či Bratislavě si můžete vybrat nejen výkonné skialpové lyže, skialpové boty, nastavitelné hůlky a lavinové vybavení, ale i všechny vrstvy funkčního oblečení na skialp, které zároveň oceníte i u jiných sportů.

A co na to mistr světa?

Právě multifunkčnost oblečení si pochvaluje i mistr světa v běhu na lyžích a ambasador Endorfinu Martin Koukal, který na skialpy vyráží už 20 let. Při zkoušení nové kolekce oblečení na pražské Waltrovce se nemohl odtrhnout od funkčních lyžařských kalhot Crazy. “Nechápu to, vypadají jako džíny, ale můžu v nich klidně udělat provaz. To je neuvěřitelný, kam se skialp posunul za ty dvě dekády. Vybavení je stokrát lehčí a oblečení funkčnější a hezčí,” shrnuje Martin Koukal.

Objevte promyšlené vychytávky

Častým hostem v Endorphin Republic je oblíbená moderátorka a horolezkyně Lucie Výborná, která na Superguidech (pozn. redakce: skialpové lyže SCOTT Superguide) z Endorphinu zdolala i pětitisícový Elbrus, íránský Dámavand nebo nejvyšší horu Antarktidy Mt. Vinson. Mezi Lucčiny oblíbené vychytávky z Endorphinu patří i spolehlivé lyžařské rukavice Outdoor Research nebo lavinový batoh s airbagem SCOTT. Lucie pro Endorphin magazín také ráda píše tipy Kam na skialp.

Zjistěte, jak začít

V posledních letech se ze skialpu stává stále oblíbenější alternativa sjezdového lyžování, meditace a fitness sportu. Pokud jste skialpy stejně jako Patrik Berger poprvé nazuli ve svých 48 letech, protože vám “vypli vleky” a na splitboardu jste nestíhali na rovinkách kamarádům, i tehdy jste v Endorphin Republic správně. Prodejci vám poradí, do čeho má smysl v začátcích investovat, jak nakombinovat oblečení s tím, co už doma máte, a co dělat jinak nebo lépe, aby se ze skialpu stal váš oblíbený sport.

Dopřejte si profesionální servis

“Do práce se vždy těším na dvě věci – na parťáky z týmu a na své nářadí a stroje,” říká prý s oblibou již zmiňovaný servisman a vášnivý skialpinista Martin Šolín. Posláním Endorphin Republic je totiž nabízet amatérským sportovcům stejnou péči, jaká se běžně dostává pouze profíkům. Místní servismani tak patří k těm nejlepším v oboru, pracují na kvalitních německých strojích Reichmann a disponují šablonami pro rychlou montáž různých druhů skialpových vázání. V servisu vám také lyže seřídí dokonale na míru, aby vaše každá skialpová výprava byla nabitá endorfiny.