Když někoho chytne lyžování, je z toho často láska na celý život. Podobně to má Jarda, pohyb na lyžích se stal jeho životním stylem. Byl učitelem lyžování, vlastnil lyžařskou školu, účastnil se v roli hodnotitele slavného Supertestu a teď se věnuje lyžařskému obchodu. Opět naplno a s láskou. Práce ho v první řadě baví, bez ohledu na ekonomický profit.

Jarda Zeman a Markéta Dostálová Skrýt poznámky

Prodejna Nixski

Není ani ve velkém městě, ani v lyžařském středisku. Odbočte z dálnice mezi Ostravou a Olomoucí na sjezdu Hranice na Moravě a když popojedete 1 km, jste tam. Příběh prodejny začal teprve na začátku roku 2019 a stojí za pozornost. Dvoupatrový obchod vznikl přestavbou staré budovy. Přes byrokratické překážky a komplikace při stavbě se podařilo vše rychle zvládnout a na podzim už stála na stejném místě jiná, moderní stavba, vonící novotou a v ní připravovali Markéta s Jardou přívětivé lyžařské prostředí.

Oblečení na skialpy

Markéta Dostálová má na starost oblečení. Kromě sjezdařského stále rozšiřuje i to skialpové. Zájem o ně pořád roste a s tím i výběr. Ti, kdo se rádi pohybují ve stylu rychle a nelehko ocení italskou značku Crazy Idea. Skitouring a freetouring reprezentují Ortovox, Maloja a Martini.

Skialpové sety

Prodáváme univerzální lyže kultovní značky Black Crows. Osvědčená je kolekce Wayback od K2. Solidní jistotou jsou skialpy Fischer, Atomic a Movement. Širší lyže máme Scott a Dynastar. Prodáváme i zajímavé designovky české značky Egoé.

Na lyže montujeme vázání ATK Bindings, G3, Fritschi a Look a pro nalepení na skluznice připravujeme pásy uvedených lyžařských značek a k tomu tyrolskou Kohlu.

Skialpová komunita

Bez komunity nebývá skialpový obchod úspěšný. To ví i v Nixski a proto připravují pro své zákazníky, kteří se často mění v kamarády, dostatek akcí. Od jednoduchých výšlapů po Jeseníkách, po pokročilejší kurzy v Alpách.

Půjčovna Nixski RENT

Bez skialpové půjčovny by nebyla komunita a tak ji logicky máme a průběžně ji rozšiřujeme. Kdo si chce skialpy vyzkoušet, vybavíme ho!

Osobní přístup

Uspět v současné konkurenci není lehké. Cestou Nixski je individuální přístup při výběru lyžařského vybavení i oblečení. Poskytujeme komplexní služby a snažíme o maximální kvalitu. Zejména pokud jde o lyžáky.  Skenujeme chodidla, utváříme anatomické vložky, tvarujeme skelety (bootfitting), montujeme vázání, děláme ořez pásů, servisujeme lyže…

Stejně jako komunitu zákazníků, se nám povedlo vytvořit partu zapálených a lyžování oddaných prodavačů a servisáků. Nejsme sice na horách, ale i rovinatém kraji žijí skialpoví srdcaři.

Zveme vás do Nixski, přijeďte se přesvědčit, jak to děláme!