Co se dá vytvarovat?

Bootfitting je třídílný seriál. Začíná se vytvarováním vložky, která zajistí přesnou polohu nohy v botě a podporu klenby. Druhým krokem je vytvarování vnitřní botičky za tepla. Poslední instancí je úprava skeletu.

 

 

Stélky předtvarované nebo tvarovatelné zatepla

Trhu se stélkami, lidově řečeno vložkami, do lyžáků vládne firma Sidas. Nabízí jednak předtvarované vložky a pak ty, do kterých se zatepla přesně otiskne tvar chodidla uživatele. Ve videu uvidíte celý proces tvarování.

 

 

Bootfitting je velice náročný na vybavení. Čím větší prodejna, tím větší možnosti. Bez specifického vybavení a strojů se neobejdete. Zeptejte se svého prodejce, jak je na tom s bootfittingem…

Videa vznikla ve spolupráci s lyžařskou specializovanou prodejnou Madeja Sport z Ostravy. Poděkování patří také Honzovi Složilovi, který nás bootfittingem provedl.

V předchozím článku získáte z videí přehled o tom, co je to bootfitting. Uvidíte jaké možnosti nabízejí tepelně tvarované vložky.


Pro výběr bot použijte rozsáhlý přehled trhu na Skitour.Guru. Pokud sestavujete celý skialpový set, připravili jsme pro vás konfigurátor skialpového setu, který vám nabídne jen smysluplné kombinace bot lyží a vázání. Stačí zadat vaše priority.