Janek se rozhodl, že se dostane do lepší kondice a při té příležitosti chce inspirovat a motivovat lidi, kteří si s myšlenkou začít na skialpech už nějaký čas pohrávají.

Metoda? Na skialpových lyžích 100x vystoupat 1000 výškových metrů na českých horách. A kde že je ten přesah z podtitulku? Během své pouti po kopcích vyzpovídá zajímavé osobnosti a nepůjde jenom o profi skialpinisty. Formou videorozhovorů se nejen něco dozvíte, ale často se i pobavíte.

Časová osa Jankova příběhu, který míří Nahoru, v hrubých rysech...

  • 19.12. 2020 - Janek začal ukrajovat první výškové metry v Peci pod Sněžkou
  • 3.1. 2021 – Nastoupáno 17000 výškových metrů, převážně v Krkonoších a na Ještědu. V nejvyšších českých horách jsou od výšky 1000 m n.m. dobré podmínky pro skitouring.

Videorozhovory, které jsou součástí projektu Nahoru

Alena Zárybnická - meteoroložka

Na Štědrý den v Krkonoších a popovídal si s meteoroložkou Alenou Zárybnickou nejen o předpovídání počasí, ale jak to bylo s televizním projektem Skialpem to začalo, později Na skialpech přes hory.

Lukáš Hruban - porodník

Druhou osobností bude gynekolog Lukáš Hruban, shodou náhod Jankův kamarád ze školky. Poutavě vypráví o zázracích medicíny a popisuje i konkrétní případy. Samozřejmě je tématem povídání i skitouring, který kompenzuje Lukášovo náročné povolání.

 

Co můžete od akce Nahoru očekávat...

Z projektu Nahoru vám Janek představí zajímavé, inspirativní trasy, které můžete vystoupat na vlastních lyžích s pásy…

Dozvíte se i zajímavosti související s Jankovým vybavením, které dostává častým používáním docela zabrat…

Sledujte Skitour.Guru, tady se dozvíte vše podstatné o cestě Nahoru a další informace, které se vám budou během Vaší cesty Nahoru hodit!

Když už se rozhodnete začít, něco si přečtěte. Skitour.Guru pro vás připravil sérii základních informací, které vás uvedou do světa lyžování do kopce...