Stoupací železa pro skialpinismus

Skialpinisté obvykle potřebují mačky v závěru výstupu, pod vrcholem. Odložit lyže, nasadit železa a s cepínem k vrcholovému křížku. Typický alpský scénář…

Skialpinisté používají turistické mačky, lehké, bez předních lezeckých hrotů. Předpokladem je, že se nepolezou delší úseky ve strmém a tvrdém ledu, pokud ano, jsou nutné mačky pro lezení, ale těmi se v tomto článku nebudu zabývat.

Skoro vždy si vystačíte z lehkými mačkami z tepelně zušlechtěné slitiny hliníku. Protože většinu času na túře je nesete v batohu, je hmotnost a sbalitelnost do malého objemu zcela zásadní a míra opotřebení díky krátkému využití je malá. Navíc se chodí více po měkčím zasněženém nebo firnovém svahu, po tvrdém vodním ledě výjimečně.

Podle čeho vybírat?

Při výběru maček je potřeba zohlednit několik faktorů. Především musím mít jasno, na jaké boty hodlám mačky nasadit a zda budou mačky výhradně pro skelety nebo i na letní využití. Kritéria výběru:

Vhodné, kompatibilní boty

Bota pro pohyb s mačkami musí být dostatečně robustní, tuhá, se svrškem odolným proti oděru. Tohle všechno samozřejmě splňují skeletové boty na skialp a freeride.

Stále větší roli hraje velikost nálitku na skeletu boty. Na patě je to obvykle bez problémů, protože zadní „rantl“ má zatím ještě každé skialpové boty.

Horší je to s nálitkem vpředu. Průběžně dochází k jeho minimalizaci nebo dokonce chybí úplně. To je případ většiny bot Dynafit, přesněji těch se špičkou „Speed Nose“.

Nastavení délky maček

Všechna stoupací železa mají nastavitelnou délku. Složité montování šroubů a matic při změně délky nahradil jednoduchý a neporuchový systém napružené západky. Dnes můžeme změnit délku maček za pár vteřin i v rukavicích.

Nastavení správné délky maček, ilustrace Petzl Skrýt poznámky

Uchycení boty k mačkám

Tohle je téma na samostatný článek…Jak je s mačkami automatickými, polo automatickými a univerzálními pro lyžáky i pohorky?

Zleva univerzální, poloautomatická a automatická stoupací železa Skrýt poznámky

Vejdou se skelety do vázání maček?

Pozor na velikost! Především, když máte univerzální mačky s plastovými úchyty. Na skialpových skeletech najdete dole na boku u paty údaj o délce bot, např. 305 mm. U pohorek znáte číslo bot, třeba 46. Výrobci maček většinou uvádí rozsah podle čísla bot, např. 36-48. Když máte velkou nohu, třeba č. 47, tak skutečně hrozí, že objemnější plastové skialpové boty se do maček, na rozdíl od pohorek nevejdou. Na nákup želez si proto vezměte botu s sebou!

Nastavení délky maček, ilustrace Petzl Skrýt poznámky

Materiál maček

Zásadním způsobem ovlivňuje váhu a životnost stoupacích želez a ještě určuje limity, pokud jde o tvrdost povrchu.

  • Ocel – ocelové hroty jsou ostré a dost tvrdé na to, aby se „zakously“ i do tvrdého vodního ledu. Ocel je těžší než hliník, ale na druhou stranu ocelové mačky mohou být tenčí a tím snížit váhový handicap.
  • Slitina hliníku – pro pohyb ve sněhu a firnu je to ideální, lehký materiál. Po tvrdém ledu už to může být složité. Broušení je možné, ale moc dlouho nevydrží. Ovšem pro skitouring jsou alu mačky výborné, výhodou je příznivá cena.
  • Ocelové hroty připevněné na hliníkových mačkách

Spojení přední a zadní části

Typickým a převažujícím řešením je propojením pevným a tenkým ocelovým pásem. Jeho součástí je i západka, což je napružený čep, který po nadzvednutí (odchlípnutí) západky dovolí posunout nosníkem v zadní části a nastavit polohu, odpovídající délce skeletu.

Díky rozvoji hitech materiálů se začíná ke spojení používat textilie – velmi pevné a mechanicky odolné vlákno dyneema, což je materiál, který se používá třeba u plochých smyček.

Objevuje se také spojení ocelovými lanky, ale je třeba připomenout, že k nastavení délky bude potřeba nářadí.

Sbalitelnost maček

Právě dyneema snižuje jednak hmotnost a zlepšuje sbalitelnost - mačky jdou poskládat do menšího balíčku, což je podstatná výhoda.

Spojení textilií Dyneema umožňuje sbalení do miniatury Skrýt poznámky

Počet hrotů

Turistické mačky jsou vhodné pro pohyb po plochých ledovcích, firnových polích a méně strmých svazích (do sklonu 40°). Obvykle mají 12 hrotů, některé, odlehčené modely jsou s 10 hroty. Lepší stabilitu chůze a tím i bezpečnost při sestupu nebo traverzování svahu mají dvanáctihroté mačky.

Ocelové hroty

Dobrý a odolný materiál dělá dobré mačky. Musíme počítat s tím, že kromě sněhu a ledu občas popojdeme po kamenech. Kromě odolnosti proti opotřebení a tedy i otupení je důležitá i houževnatost materiálu. Právě únavové lomy způsobené opakovaným, stále stejným zatěžovaním maček jsou nejčastější příčinou poškození. To je ale především problém lezeckých maček nikoli těch pro skitouring.

Destičky proti nabalování sněhu

Všechny druhy maček jsou náchylné k nalepování sněhu na vnitřní plochy mezi hroty a na podešev boty. Vždy se snažte odstraňovat nežádoucí bakule sněhu, které mačkám znemožňují jejich funkci (hroty se nezapíchnou do podkladu), protože tomu brání nalepený sníh).

Dříve se bakule z maček oklepávaly cepínem, což bylo doprovázeno citelným poškozováním jeho topůrka a navíc to bylo únavné, zdržující a otravné. Dnes jsou k dispozici vložky nebo destičky proti nabalování sněhu, které jsou buď součástí balení, nebo se dají dokoupit zvlášť.

Spodní plochu současných maček pokrývají hladké plastové pláty, na jejichž povrchu sníh neulpívá.

Proč tolik řečí kolem takové maličkosti? Důvod je jasný. Nalepené hroudy sněhu jsou nejčastější příčinou úrazů při chůzí v mačkách po firnu a ledu. Plastové vložky jsou dnes standardem, mačky bez nich určitě nekupujte.

Destičky proti nabalování sněhu Skrýt poznámky

Stranová asymetrie

U maček pro pohorky je dnes standardem asymetrické provedení maček. U plastových skeletů to není až tak nutné. Samozřejmě je nutné při nasazování pravolevých maček nasazovat na příslušnou botu.

Kontrola maček

Typickým poškozením maček je únavový lom. Protože ulomený hrot během túry může znamenat nebezpečí, je nutné občas provádět vizuální kontrolu maček a hledat malé trhlinky, nejlépe pod lupou. Ty jsou totiž počátečním stadiem lomu. Kontrolujeme nejvíce namáhaná místa, což jsou hlavně ohyby. Pozornost věnujeme také upínacím hrazdičkám a nosným drátům rychloupínáku v místech, kde jsou otočně uchyceny v rámu.

Broušení maček

Provádí se zásadně ručně, jemným pilníkem. Použití brusky je nevhodné. Důvodem je velký vývin tepla, kvůli němuž dochází k nepříznivé změně vlastností materiálu (změknutí). Při pilování moc netlačte na pilník a zahřátá místa občas ochlaďte ponořením do vody.

Pilujte s rozvahou, snažte se zachovat tvar hrotů a upilujte vždy jen tolik materiálu, kolik je nezbytně nutné. Hroty by se při broušení neměly zkracovat. Na kterých hranách se má brousit, by mělo být v návodu, podobně jako na obrázku níže.

Co je potřeba k broušení maček Skrýt poznámky

Obal na mačky

Pro přepravu maček je důležité mít vhodný obal. Na rozdíl od lezeckých maček nemusí být robustní, aby nabroušené hroty neničily batoh ani jeho obsah. U skialpových maček z hliníku není mohutný obal nutný – mačky nejsou úplně ostré. Když jde o ocelové hroty, tak ty obvykle nebývají vroubkované. Třeba mě se osvědčil jednoduchý nylonový obal na sandály Source. Je lehoučký, velký akorát, zip na celou délku, zatím jsem ho nikde hrotem neprosekl.

Užitečné přehledy a odkazy:

Přehled maček na skialpy najdete pro každou sezónu v celkovém přehledu. Můžete si i vyfiltrovat souhrny podle vašich požadavků. Gramisti uvítají v rychlých filtrech ultralehké mačky do 400g (pár). Stále ještě lehké mčky mají limit 600 g. Kdo používá mačky jen na skeletové lyžáky, měl by vybírat ty s automatickým vázáním. Jedny mačky na pohorky i lyžáky - pak volte univerzální vázání. Poloautomaty mají vpředu plat a vzadu páku. Kdo má radši delší životnost a nevadí mu váha navíc, klikne na ocelové mačky. 

Tipy Skitour.Guru

Z vlastní zkušenosti mohu doporučit (přečtěte si recenzi) lehoučké a výborně sbalitelné mačky Blue Ice Harfang. Mačky Blue Ice se dodávají ještě ve více provedeních. Velmi lehké originální mačky nabízí také Dynafit.

Poznámka: Technic­ké nákresy použity se souhlasem Vertical Trade - oficiální zástupce Petzl pro ČR a Slovensko.