Arva

Francouzi představili hojně novinek. Zachovali trojici vyhledávačů. Z kolekce ale zmizel dosavadní topmodel Axio. Na jeho pozici přišel podstatně vylepšený pípák Arva Neo Pro. K dispozici je analogový modus, standby modus, scrolovací funkce pro volbu hledaného. Vylepšený je systém popruhů pro nošení. Neo Pro doplňuje loni nový miniaturní lavinový přístroj Evo 5 a základním modelem je Evo 4.

Nové jsou i lopaty Guard, Ski Trip, Axe a Pro, každá z nich má tvarově jiné madlo. Kompletně přepracované jsou sondy s novými, uživatelsky přívětivými systémy aretace – Flash Lock, Pin Lock a Rack Lock.

Lavinové batohy se dočkaly nového, odolného a nepromokavého materiálu vaku – N400D PU2. Novářada lavinových batohů má osvědčený systém Reactor a nově technologii Flex. Flex Frame jezádový systém s integrovaným airbagem Reactor ana něj se připínají vaky různé velikosti – R24 Pro Flex, R32 Pro Flex a R35 Blast. Odlehčená kolekce „R“ ultralightůmá na výběr R15, R25, R40 a nově R18, R24 a R32.

Zajímavou novinkou je vesta Reactor Vest s integrovaným záchranným systémem Reactor,páteřákem a 15 litrovým vakem pro lopatu, sondu a pár drobností. Vpředu má R15 Vest 6 kapes. Nechybí ani držák na přilbu.

Avametrix

Americký vynález Avametrix je krabička velikosti běžného vyhledávače, je ale tenčí (227 g). Měla by umět naskenovat sněhovou vrstvu a podle skenu zobrazit sněhový profil. Kromě toho je součástí Avametrixu sklonoměr, GPS, magnetický kompas, detektor rychlosti větru, teploměr, activity logbook … Dostupný by měl být od podzimu 2020.

Ortovox

Tak nějak se očekávalo, že Ortovox přijde s nějakou inovací u pípáků… tak snad napřesrok. V nabídce budou příští zimu Ortovox 3+ a Zoom+.

Ortovox se pyšní skvělými lopatami. Bestsellerem je středně velká lopata Beast, vážící 580 g.  Kolekce lavinových batohů Ascent Avabag se stabilizovala na objemech 40 l, 30 l a 22 l. Menší Avabagy reprezentuje Cross Rider 18 Avabag a Freerider 22 Avabag.

ABS

Novou řadu představila značka ABS. Poté, co ji Peter Aschauer prodal, přešlapuje na místě, systém P.Ride se neuchytil… Na ISPO byla představena nová kolekce, která je zacílená hlavně na freeridery, protože objem vaku je ve dvou velikostech - 15 a 25 l.

Inovativní je tzv. „Emergency Opening“. Do otvoru v listu lopaty je na jedné straně zasunutá sonda a na druhé teleskopické madlo lopaty. Tahle sestava, zvaná A.SSURE se dá z batohu povystrčit (zatažením za lanko) a je tak rychle po ruce před zahájením záchrany.

Zůstávají dva airbagy, nové je aktivační madlo, zádový systém i popruhy. Zachován je i systém „base unit“ (dvě velikosti zad), který obsahuje záchrannou technologii, a k němu se připojuje vak (15 nebo 25 l). Na veletrhu nebylo možné vidět, jak to vypadá v batohu a celé to na mě působilo jako „designovka v navoněném butiku o které nevíš, co je pod povrchem. Zda jde o starý osvědčený ABS nebo něco jiného. Kartuše neznámá…na můj vkus příliš otazníků.

ABS představilo i aplikaci pro plánování túr A.WAY. Apka umí nalézt i lyži ve sněhu, pokud je na lyži upevněný Beacon.

BCA - BackCountryAccess

Americký BackCountryAccess představil nový lavinový vyhledávač Tracker 4 a s tím související nový set Tracker 4 Rescue Package. BCA Tracker 4 lze elektronicky upradovat a je vybaven pohybovým sensorem pro automatické přepnutí z hledání na vysílání. Je rychlejší než T3, má odolnější pogumované tělo a větší LED displej. Záruka 5 let.

Vlajkovou lodí značky jsou už léta vysílačky BC Link. Nový aretační mechanismus mají sondy Stealth. Lopaty zůstávají beze změn, stejně jako lopatocepíny Shaxe.

Nové jsou lavinové batohy, odlehčené Float 12, Float 22 a Float 32. Výrazně menší je tlaková láhev na stlačený vzduch Float 2.0. Compressed Cylinder a nižší je i hmotnost airbagu na 588 g s naplněným vzduchem.

Pro ty, co se rádi vrtají ve sněhu je k dispozici nový set BCA Snow Study Kit (sklonoměr, teploměr, lupa, lanko na řezání sněhu a plastová destička na zkoumání krystalů sněhu).

Black Diamond

Americký gigant zůstal v oboru snow safety prakticky beze změn. Dvojice lavinových přístrojů - topmodel BD Guide BT Beacon a slušná ekonomická verze BD Recon BT Beacon. Lopaty a sondy stejné jako loni. Totéž platí pro lavinového batohy. Bédé má v nabídce všechny tři typy technologií. Kartuše reprezentuje Alpride 2.0 u batohu Jetforce UL (20 litrů). Ventilátor Jetforce Pro Avalanche Airbag System se používá u batohu JetForce Pro, přičemž záda batohu se systémem se doplňují vaky tří velikostí: 10, 25 a 35 litrů a objem 25L je i sprovedením Split (pro upnutí splitboardu). Nejmodernějším řešením je technologie Superkapacitoru, kterou disponuje systém Alpride E1. Tím je osazen lavinový batoh JetForce Tour 26L.

Mammut

Lavinové přístroje Barryvox lze bezdrátově testovat i upgradovat pomocí USB klíče s názvem Barryvox W-Link Stick. Nové jsou sondy – Probe 240 Speed Lock, Probe 280 Speed Lock a Carbon Probe 280 Speed Lock. U lopat se můžete těšit na nové Alugator Ride 3.0 Hoe, Alugator Ride 3.0 a Alugator Pro Ride Hoe. Švýcarský výrobce ukázal nové lavinové batohy Light Short Removable Airbag 3.0 s kratšími zády (28 L, 2140 g), Light Removable Airbag 3.0 (30 L), Pro X Women Removable Airbag 3.0 (35 L, 2580 g), Flip Removable Airbag 3.0 (22 L), z řady Protection pak Light Protection Airbag 3.0 (30 L, 2430 g).

G3 - Guide Genuine Gear

Kanadská G3 inovovala svoje lopaty Avia  Spade a také sondy Speed Carbon a Speed, stejně jako sněhovou pilu Bonesaw

Pieps

Rakouský Pieps tentokrát zásadními novinkami šetřil, zaměřil se na vylepšení v detailech. Všechny vyhledávače, sondy iProbe i lavinové batohy JetForce mají funkci Bluetooth pro komunikaci s další elektronikou prostřednictvím aplikace Pieps. Rodina minipípáků Pieps Micro se se rozšířila o model Micro BT Race. Novou kolekci Race tvoří kromě vyhledávače Micro i sonda Carbon 2450 Race, lopata T500 Race a batůžek Race 20. Lavinové batohy s technologií ventilátoru Jetforce Pro Avalanche Airbag Systém jsou ve třech objemech – JetForce BT 10, 25 a 35, vždy se dvěma délkami zad – S/M a M/L. Všechny sondy mají nově spodní 40 cm segment ve žluté barvě a žlutá značka signalizuje i úroveň 1 m.

Osprey

Světový lídr ve výrobě batohů se pokusí prorazit na trhu s batohy lavinovými. Představil model Soelden Pro (32 L) a pro dámy Sopris Pro (30 L) s nejprogresivnější technologií současnosti, kterou je Alpride E1 se superkapacitorem.

Aerosize

Chomout kolem krku, ze kterého se po aktivaci stane soudečkem nad batohem a ten soudeček tak zvětší objem lyžaře podobně jako nafouknutý airbag je zatím stále ve stadiu čekání na dostatek zájemců. Bude to slepá ulička nebo ne?