#6 Skluznice nejede

Příčina je jediná – dlouhodobě zanedbávané voskování skluznice v duchu názoru našich dědečků. Umělou skluznici přece není nutné mazat. Právě skluznice vysušená jako bodlák na Sahaře dělá ze skluznice smirkový papír. Pro představu. Hladká skluznice by měla být hladká jako rovné, uhlazené nagelované vlasy do pěšinky šprta ze septimy. Naopak povrch skluznice, která nejede, se dá přirovnat ke košaté kudrnaté hlavě zpěváka populárního českého poslance nebo dredům Boba Marleye.  

Voskovat, voskovat, voskovat! Suchá skluznice nejen, že špatně jede, ale má tendenci k nalepování a přimrzání sněhu. Prostě v tomto případě platí okřídlené, kdo maže, ten jede! Nemusí se to přehánět. Stačí důkladně navoskovat lyže před sezónou, nejlépe zažehlit tvrdší vosk a důkladně vykartáčovat a vyleštit. Pak před každou cestou na několik dní stačí jednou navoskovat.

Pasta místo vosku. Mně se velmi osvědčilo používání voskové pasty na snowboardy, kterou dodává Swix a jistě i další producenti. Pasta se snadno nanese za studena molitanovou roztěrkou a následně vyhladí kartáčem a nakonec vyleští ubrouskem. Je to rychlé, nedělá to bordel a spolehlivě to funguje.

Jednou a dost… Když už vás voskování nebaví, sáhněte po „nekonečném vosku“. Stačí aplikovat jednou a máte pokoj. To zní nadějně, že – podrobnosti o přípravku Phantom od značky DPS se dozvíte ve speciálním článku. Po roce používání u více lyží jsem s tímto řešením nadmíru spokojen.

Uvolněná hrana... Skrýt poznámky

#7 Odchlípnutá povrchová vestva a skluznice

Tohle bývá poměrně malý problém, pokud ho včas zpozorujete a v zárodku odstraníte. Většinou stačí přilepit uvolněný okraj lepidlem na bázi pryskyřice, třeba Epoxidem apod. Dobrou zkušenost jsem udělal i s Herkulesem (bílé disperzní lepidlo), ale tam šlo jen o zastavení odlepování hned v počátku.

Když si všimnete problému uprostřed týdenní haute route, pak nezbývá, než improvizovat s různými páskami a vteřinovým lepidlem, což jsou věci, které by neměly chybět v sadě na opravy.

Lepené plochy musí být suché a toho v sušárně horské chaty nedosáhnete, zvlášť když se vlhkost ze sněhu usazovala mezi rozlepenými plochami. Když nebudete mít vyloženě smůlu, lyže vydrží funkční po zbytek výletu a doma po dokonalém vysušení opravíte nebo požádáte svůj servis.

Poučení: Před každým výletem zkontrolujte vizuálně lyže, stačí prohlédnout z obou stran.

#8 Uvolněná hrana

Vypadá to tak, že že se vám uvolní hrana, ukotvení takovým „žebříčkem“ mezi skluznicí a jádrem lyže. To už je závažný problém, kde je jedinou ambicí udržet poruchu v takovém stavu, abychom dorazili do cíle. Malou naději bych dával vtlačení lepidla a pokusu přilepit hranu.

Závodní lyže jsou velmi zranitelné, je jedno jaké značky... Skrýt poznámky
Náhradní plechová špička z norského muzea. Skrýt poznámky

 #9 Zlomená lyže

Když lyži zlomíte, můžete se spolehnout už jen na možnost zapůjčení lyží od chataře nebo z test centra, které však bývá opravdu výjimečné…třeba na Jamtalhütte to funguje.

Rada na konec

Vizuální kontrola povrchu lyží z obou stran odhalí různé nedokonalosti. Trošku více pozornosti vyžaduje kontrola hran. Skluznice vyžaduje minimální péči, tak ji nezanedbávejte...

Přehled celosvětového trhu lyží pro skitouring, freetouring, skitouring a freeride - Ski buyer´s guide