Lavinový batoh Mammut Pro X Removable Airbag 3.0 Women

Bezpečnost na prvním místě. Tato zásada vystihuje naprosto přesně dámský batoh Mammut Pro X Removable Airbag 3.0 Women, perfektního univerzála pro skialpové túry i freeride. Nejdůležitějším prvkem je samozřejmě airbag o objemu 150 litrů, který se v případě zasažení lavinou nafoukne za pouhé 3 sekundy od aktivace. Skvělého společníka do hor z něj ale dělají také zádový systém, uzpůsobený ženské postavě a celá řada funkčních detailů, jako jsou nosné prvky pro uchycení lyží, cepínů či helmy, nebo zip po celém obvodu zad, díky kterému je vše, co je uloženo uvnitř, takřka na dosah ruky.

Lavinový batoh Mammut Pro X Removable Airbag 3.0 Women Skrýt poznámky

Lavinový vyhledávač Mammut Barryvox S

Mammut Barryvox S, to je tříanténový lavinový vyhledávač plný pokročilých funkcí, které značně urychlují nalezení a záchranu masou sněhu zasypaného člověka. V digitálním módu pracuje, vysílá a přijímá na vzdálenost 70 m, přičemž dokáže navádět i při ztrátě nebo překrytí signálu. Ve složitých situacích jej lze přepnout do analogového režimu, ve kterém přijímá signál až do 95 m a vysílá do 80 m. Uživatelské nastavení vyhledávače je možné upravit tak, aby co nejvíce vyhovovalo uživateli a ještě zrychlilo hledání. Barryvox S má 3D sensor, který detekuje životní funkce a tím usnadňuje rozhodovaní při záchraně. V případě zavalení sekundární lavinou se okamžitě přepíná do módu vysílání.

Lavinový vyhledávač Mammut Barryvox S Skrýt poznámky

Lavinová lopata Mammut Alugator Pro Light

Lehká lopata Mammut Alugator Pro Light je pořádný dříč, který si i přes váhu pouhých 630 g poradí i v těch nejnáročnějších podmínkách, což dokládá už jen to, že s přehledem odpovídá novému standardu Mezinárodní horolezecké asociace UIAA. Vděčí za to především širokému listu z tvrzeného anodizovaného hliníku a dlouhé teleskopické rukojeti, která dává v pracovní poloze lopatě délku 86 cm. Ta spolu s madlem ve tvaru písmene T zaručuje pohodlný úchop a tím pádem i příkladnou efektivitu kopání.

Lavinová lopata Mammut Alugator Pro Light Skrýt poznámky

Lavinová sonda Mammut Probe 240 Fast Lock

Poslední člen takzvané „svaté trojice“, ovšem neméně důležitý. Lavinová sonda Mammut Probe 240 Fast Lock je vyrobena z odolné slitiny hliníku a váží jen 265 g. Skládá se z celkem 6 segmentů, opatřených metrickou stupnicí. Na jednom konci je osazen hrot ve tvaru kapky, který usnadňuje průstup sondy sněhem a šetří tak energii hledajícího. Na druhém se zase nachází nový napínací systém Fast Lock, který umožňuje rychlé složení i v rukavicích.

Lavinová sonda Mammut Probe 240 Fast Lock Skrýt poznámky

Bivakovací pytel Mammut Sphere Bivi

Bivakovací pytel patří k tomu základnímu, co je ve vysokých horách potřeba mít v batohu v podstatě vždy. Nečekané zdržení na túře, náhlá změna počasí, lavinová nehoda, to je jen několik situací, kdy se může hodit. Mammut Sphere Bivi se svými 310 gramy batoh příliš nezatíží, navíc díky malým rozměrům po sbalení do integrované kapsy nezabírá takřka žádné místo. Ušit je z kombinace dvou materiálů. Svrchní část tvoří membrána s vodním sloupcem 15 000 mm a prodyšností 15 000 g/m²/24 h, spodní zase pevný nylon s dostatečnou voděodolností do 5000 mm.

Bivakovací pytel Mammut Sphere Bivi Skrýt poznámky

Více na https://www.hudy.cz/