Softshellové prstové rukavice

Takové rukavice, budou v akci většinu sezóny a proto by měly být co nejlepší . Shrnutí požadavků na takové prsťáky vypadá asi takhle:

  • Ochrání ruce v mrazu, a cítíte se v nich příjemně i při teplotách nad nulou.
  • Odolné proti poškození na vnitřní straně (kožená dlaň a prsty – alespoň palec a ukazováček).
  • Maximální prodyšnost vnějšího povrchu.
  • Vyvážený poměr izolace – prodyšnost, což bývá hodně individuální požadavek.
  • Nekompromisně kvalitní řemeslné zpracování.

Tenké rukavice na jaro

Tenké lehoučké prstové rukavice z merina nebo flísu jsou výborným doplňkem. Hodí se na teplé jarní období nebo naopak pro zvýšení teplotního komfortu do palčáků při třeskutých mrazech. Zaberou málo místa a skoro nic neváží.


Softshellové prstové rukavice – produktové tipy

V druhé části článku najdete konkrétní tipy na skialpové rukavice s popisem od výrobce:

ORTOVOX

Ortovox TOUR PRO COVER GLOVE WOMEN

Ortovox TOUR PRO COVER GLOVE MEN

Skutečně univerzální rukavice s integrovanými návleky pro náročné a nekompromisní skialpinisty. Vnější materiál je větruodolný a voděodolný a prsty ze softshellového materiálu MERINO NATURTEC LIGHT. Speciální vychytávkou jsou integrované návleky na rukavice z odolného ultralehkého materiálu PERTEX QUANTUM PRO, které lze snadno a rychle přetáhnout přes rukavice. Rukavice mají měkkou podšívku ze 100% merino vlny. Palec a ukazováček jsou vyztužené a smart finger umožňuje ovládání displeje dotykového telefonu.


Mammut ASTRO GLOVE

Univerzální rukavice Astro od švýcarské značky Mammut jsou větruodolné a prodyšné. Rukavice Astro jsou vyrobeny z WINDSTOPPER® od GORE-TEX LABS a odolné syntetické kůže. Kompatibilní s dotykovým displejem. Elastická manžeta z recyklovaného nylonu.


Direct Alpine EXPRESS PLUS

Direct Alpine EXPRESS PLUS Skrýt poznámky

Prstové softshellové rukavice. Protismykové zesílení dlaní a prstů. Anatomický střih, neoprenové ukončení zapěstí, velmi praktický membránový převlek přes vršek rukavice proti větru a vlhku. Reflexní prvky. Úprava pro ovládání dotykového displeje.


Salewa ORTLES POLARLITE GLOVE

Teplé, prodyšné a odolné rukavice jsou vyrobeny z hybridní směsi Polarlite s vlnou a vyztužené materiálem Cordura®. Dlaň je ze syntetické kůže Chamude®. Uvnitř se nachází vrstva měkké česané izolace, která zajišťuje vyšší tepelnou účinnost a je příjemná na dotek. Elastické zápěstí s krátkou manžetou je navrženo tak, aby neunikalo teplo. Přiléhavý střih a anatomicky předtvarované prsty zajišťují vysokou míru citu a obratnosti.


Montura SKI LIGHT GLOVE

Unisex prstové rukavice z vláken Tencelu a nylonu, ošetřené vodoodpudivou DWR úpravou. Dlaně z kozí kůže poskytují vynikající přilnavost při úchopu díky měkkosti kozinky. Izolaci zajistí Thermolite Micro Insulation.


Dynafit RADICAL SOFTSHELL GLOVES

Větruodolné, voděodolné a teplé strečové rukavice Radical Softshell ochrání vaše ruce před prochladnutím. Měkká mikrofleecová podšívka zaručuje dobré pohodlí. Díky preciznímu střihu a silikonovému gripovacímu potisku na dlaních budou vaše hole v rukou perfektně držet. Nastavitelný obvod zápěstí. Tyto rukavice jsou kompatibilní s dotykovým displejem. 


Crazy GLOVES SCI ALP RACE ENERGY

Rukavice zaměřené na výkon vyrobené z prodyšné, čtyřsměrně strečové tkaniny HIGHPERFORMANCE. Rok co rok vylepšovaný, minimalistický pár rukavic pro aktivní skialpinismus. Přiléhavé, hřejivé, s ochranou proti větru v nejchoulostivější oblasti hřbetu ruky. Dlaně jsou opatřeny protiskluzovým silikonovým potiskem.


La Sportiva SKI TOURING GLOVES

Rukavice SKI TOURING GLOVES vám poskytnou optimální izolaci i prodyšnost. Syn­tetická izolace Primaloft Gold hřeje i při navlhnutí. Dlaň z kozí kůže zvýší odolnost rukavic a zlepšuje úchop. Manžeta na zápěstí na suchý zip umožní lehčí oblékání a zafixuje rukavice na správném místě.


Ziener GUSTY TOUC

Pružné výstupové rukavice ZIENER GUSTY TOUCH bodují protiskluzovými dlaněmi s potiskem. To jim zajišťuje přilnavost optimální pro vysokohorský terén. Aby se předešlo opotřebení a otlakům, jsou palce a dlaně dodatečně vyztuženy. Použití větruodolného elastického materiálu POLARTEC® zajišťuje obzvláště vysoký komfort nošení a činí rukavice měkké a poddajné. Chytré telefony lze ovládat velmi jednoduše pomocí funkce TOUCH na ukazováčku. Obsahuje malou karabinu pro připevnění rukavic.


Tipy na e-shopy, které se věnují skialpovému vybavení:

Namche.cz

Skialpové oblečení od značek Patagonia, Crazy Idea, Diect Alpine, Black Diamond, atd. Nakoupíte na webu namche.cz.

Telemark.cz

Oblečení pro skitouring, skialpinismus  i telemark značek Black Diamond, Dynafit, Montura, Kari Traa, Montane atd. kupujte na telemark.cz.

Nixski.cz

Oblečení na skialpy i freeride značek Patagonia, Crazy Idea, Montura, Ortovox, Martini, Kari Traa atd. Velký výběr na webu nixski.cz

Boatpark.cz

Tipy na oblečení pro skialp i freeride od Dynafitu, Scottu a Levelu hledejte na webu boatpark.cz.