Být na svahu není totéž jako být na horách. Proto v portfoliu Egoé move najdete i skialpové lyže. A protože v Bílovicích dělají věcí po svém, jsou kolekce Beat i Skills snadno rozpoznatelné.

Skialpy Beat 82 a 94

Skialpy Beat jsou dispozici ve dvou variantách. Beat 82 je univerzální model určený pro výšlap i sjezd. Díky dřevěnému jádru z tropické pavlovnie je velmi lehký, výztužné laminační vrstvy a širší ocelové hrany dokážou podržet jak v hlubokém sněhu, tak na tvrdém povrchu. Beat 94 jsou určeny pro dlouhé sjezdy ve volném terénu a jízdu v hlubokém sněhu. Dřevěné jádro je také z pavlovnie, výztužné laminační vrstvy a širší ocelové hrany umožňují až nečekanou volnost pohybu.

Beat s oceněným designem

Beaty oslovují svým designem, který je na první pohled odlišuje od dalších skialpů. Motiv levé lyže představuje cestu vzhůru či srdeční tep, jehož výkyvy doprovází reálné výškové souřadnice z pohoří nejvyšších českých hor Krkonoš. Pravá lyže zase svou přímkou znázorňuje bezstarostnost, svobodu a adrenalin, který lyžaři zažívají při následném sjezdu. Autorkou těchto nápadů je Alice Fialová. A protože se jí opravdu povedly, získaly Beaty prestižní ocenění Red Dot Award 2021.

Dětské skialpové lyže Skills

Od aktuální sezony se rodina lyží od Egoé move rozrostla o dětské Skills. Jejich jízdní vlastnosti jsou kombinací skialpů a sjezdovek, což malým uživatelům umožňuje zůstat u vleku nebo se vydat vzhůru po svých. Vždy ale s možností užít si zábavu a radost z pohybu. Lyže jsou navržené ve třech velikostech v návaznosti na výšku dítěte.

Stejně jako Beat také Skills upoutávají na první pohled. Grafické prvky mají přitom i důležitý praktický význam: pomáhají malým sportovcům s užíváním lyží a zvládáním jízdy. Například lyže pro úplně nejmenší nesou symbol žabičky, jejíž tvar očí nebo pusy signalizují pokyny, jako například „ruce a váha dopředu“ nebo „žabička se usmívá, jedeš správně“.

Lyže Egoé Move si můžete objednat na eshopu značky

Přehled lyží Egoé pro skitouring a skialpinismus