avinové vybavení na vlastní kůži

Využij unikátní možnost vyzkoušet si lavinové vyhledávací přístroje značek Arva, BCA, Ortovox  a Pieps. Při cvičném vyhledávání poznáš, který pípák ti sedne nejlíp. Budeš mít i možnost otestovat i různé lopaty a sondy, včetně inteligentní sondy. Ukážeme ti, jak v laviništi co nejefektivněji pracovat s lopatou. Důležitý! Organizace záchrany v lavině na vlastní kůži. Vyzkoušet si vůdčí roli. Taky důležitý…

Lavinová prevence v praxi

Prevence není jen teorie. Promyšlená strategie pohybu v lavinovém terénu výrazně snižuje riziko ohrožení lavinou. Vždycky ho tam trochu zbyde, ale štěstí přeje připraveným. Zopákneme si základní, tzv. standardní opatření, která se dodržují na každé túře. Probereme si, co přináší nebezpečí a co nás vzdaluje od laviny. No a když lavina spadne, pomůže lavinový batoh, kromě uvedených značek bude na osahání žhavá novinka Alpride E1 od značky Scott.

Zkušenosti odborníků

Nenech si ujít přednášku šéfa slovenského Strediska lavínovej prevencie HZS a horského vůdce Marka Biskupiče. Nebude teoretizovat, ale při analýze skutečných lavinových nehod vysvětlí, co bylo špatně a jaké poučení vyplývá z chyb. Profesionál z letecké záchranky Martin Honzík vám přiblíží zásady první pomoci při skialpování

Specialista na sníh Vojtěch Tryzna se při seriózním výzkumu zabýval sněhovou pokrývku v Krkonoších. Dozvíš se jak s jeho závěry pracovat při plánování túry i v terénu. Jak zvládnou mapu a GPS navigaci a jejich vzájemnou součinnost vysvětlí Tomáš Saifrt.

Skialp a skitouring přinášejí dobrodružství a radost!

Inspirativní pětidenní Haute Route Dolomit je reklamou na skitouring. Promítne Michal Bulička. Tip na asijské vrcholové dobrodružství představí kluci z Krkonoš - Libor Dušek a Zdeněk Jirouš. A uvidíte, jak se leze a sjíždí hora Karl Marx (6723 m) na Pamíru. A možná dorazí i skialpinista a vůdce Zdeněk „Háček“ Hák se Zlatým cepínem.

Hurá na túru

Nabiti znalostmi vyrazíme v neděli na krkonošské túry s místními znalci, protože na sněhu je nám dobře. Výborná šance i pro úplné začátečníky, kteří na pásech nikdy nechodili. Každý musí nějak začít! K zapůjčení budou kompletní sety lyže, pásy, boty.

Tak co, přijedeš?

Tak co, vypadá to zajímavě? Zatím si jen poznač 8. – 10.2. 2019 v kalendáři. Začínáme v pátek večer a základnou bude hotel Velveta mezi Vrchlabím a Špindlem. Přihlášku najdeš na webu Rock Point. Co dodat. Snad jen, že je to zadarmo, platíš si jen náklady na bydlení a konzumaci.

Když si budeš chtít některé vybavení koupit, Rock Point má připravené speciální ceny lavinové výbavy pro účastníky akce.

Za pořadatele zvou

Tomáš Kučera a Michal Bulička